Šarović: SDS i PDP u Srpcu imaju spreman i stručan tim za promjene

„Koalicija SDS-PDP ima spreman i stručan tim za promjene“, istakao je na jučerašnjem skupu u Srpcu Nebojša Rakić, zajednički kandidat SDS-PDP za načelnika u ovoj opštini . 

 „Srpcu su neophodne promjene, a mi imamo ljude koji to mogu ostvariti. Ekonomija nam je u prvom planu. U prvoj godini ćemo dati duplo viši podsticaj za poljoprivredu nego što je sada.  Ostvarićemo bolju saradnju sa dijasporom sa kojom ćemo realizovati brojne projekte i pokrenuti preduzeća. Broj stanovnika Srpca je značajno pao, odlaze nam najbolji i mi to moramo zaustaviti“, upozorio je Rakić.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović  rekao je da slogan „Srpska po mjeri svih nas“ nije slučajno izabran. 

„Ova naša Republika nije zamišljena ovakva podijeljena niti smo se borili za društvo privilegovanih i  društvo nezadovoljnih  koji nadu vide samo u odlasku. „Srpska po mjeri svih nas“ znači da ćemo se boriti za jednaka prava svih, svakog čovjeka, svakog djeteta...Jednaka prava da se školuju i budu zaposleni. I da ne moraju da nose partijsku knjižicu a da ipak budu srećni u ovom gradu. U Srpcu je najmanje trećina onih koji ne žele da  se  partijski organizuju i njima treba dati šansu“, istakao je Šarović.

Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS-PDP u Narodnoj skupštini RS naglasio  je da je ovo veoma bogat kraj ali da od toga koristi imaju samo „pojedini milioneri“. 

„Narod teško živi a nezaposlenost je ogromna. Poljoprivrednici nemaju gdje da plasiraju svoje proizvode. LJudi ne mogu prodati bikove teške 1.000 kg... DŽaba rade i niko o tome ne vodi računa“, istakao je Stanić.

Predsjednik OO SDS Srbac Mara Delević pozvala je na fer i korektnu kampanju i zajednički ključni cilj da se pomogne ljudima koji žele da ostanu Srpcu, gdje je veliki odliv stanovništva i iz godine u godinu sve manji broj učenika.

Tagovi: