Raspisan javni poziv za dodjelu podsticaja za kapitalne investicije u poljoprivredi

Odjeljenje za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Srbac obavještava poljoprivredne proizvođače (fizička i pravna lica) sa područja opštine Srbac da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske raspisalo Javni poziv za podnošenje prijava za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije u 2021. godini.

Pravo na podsticajna sredstva korisnici ostvaruju za investicije u poljoprivrednu mehanizaciju, investicije u stočarsku proizvodnju, investicije u biljnu proizvodnju, investicije za preradu poljoprivrednih proizvoda, investicije u regionalne distributivne centre i investicije u adaptaciju, izgradnju i opremanje ribogojilišta.

Korisnici podsticaja mogu dostaviti prijavu na javni poziv na adresu Agencije za agrarna plaćanja najkasnije do 29.03.2021. godine do 16 časova.

Iz Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti pozivaju poljoprivrednike sa područja opštine Srbac da se za pomoć pri popunjavanju obrazaca i prikupljanje dokumentacije obrate u kancelariju br. 3 u šalter sali Opštinske uprave. Za sva dodatna pojašnjenja zainteresovani mogu pozvati broj telefona: 051/740-001, lokali 127, 128 i 130.

Javni poziv i važeći pravilnik zainteresovana javnost može preuzeti na zvaničnoj internet stranici ministarstva OVDJE ili na internet stranici opštine Srbac OVDJE.