Radnica vrtića nije zaražena virusom korona

Otklonjena sumnja da je radnica Dječijeg vrtića zaražena virusom korona, pa je odlučeno da ova predškolska ustanova  u ponedjeljak  ponovo otvori vrata za svojih pedesetak štićenika. 

Nakon  prvog testiranja na virus korona, kod radnice Dječijeg vrtića „Naša radost“ iz Srpca otkriveno je prisustvo ove zaraze što je izazvalo veliko uznemirenje i zabrinutost  gradjana  Srpca, a posebno roditelja djece koja su koristili usluge ove predškolske ustanove.

- Iako kod ove radnice nisu bili ispoljeni bilo kakvi znaci oboljenja, niti je ova osoba bila u kontaktu zaraženih, vrtić je preduzeo sve mjere zaštite. Epidemiološka služba Doma zdravlja Srbac organizovala je nova testiranja i oba puta nalazi su bili negativni, izjavio je direktor ove zdravstvene ustanove dr. Mirko Stojić.

Time je  otklonjena  sumnja da je radnica Dječijeg vrtića zaražena virusom korona, pa je odlučeno  da ova predškolska ustanova  u ponedjeljak  ponovo otvori vrata za  svojih pedesetak štićenika, prenosi BN TV. 

Doktor Mirko Stojić je potvrdio da će narednih dana Dom zdravlja u Srpcu „dobiti aparat koji će omogućiti serološku dijagnostiku korona infekcije“ za stanovništvo  srbačke opštine.

Trodnevna pauza je iskorišćena za temeljitu dezinfekciju  prostorija  dječijeg vrtića, opreme , igračaka i igraonica, izjavila je direktorka Dijana Milanković, i dodala da su svi radnici bili na testiranju  i imali negativne nalaze.

U vrijeme  trajanja  epidemije u srbačkoj opštini je sankcionisano 67 lica zbog raznih prekršaja, od kojih 57 zbog  nepoštovanja policijskog časa i  lica starijih od 65 godjana, a 20  zbog nenošenja zaštitnih sredstava – maski i rukavica. 

Tagovi: