Prnjavorčanka (20) golfom pokosila dvoje školaraca

Dvoje osnovaca, pješaka, povrijeđeno je u saobraćajnoj nezgodi u Ulici Miloša Kondića u Prnjavoru, danas oko 17 časova, a automobilom ih  je udarila 20-godišnja Prnjavorčanka M.R.

Kako saznaje portal MojPrnjavor.info djeca su se vraćala iz škole, nakon četvrtog časa u drugoj smjeni. Na udaru „golfa“, za čijim volanom je bila M.R., našla se djevojčica M.M. (7) koja je teže povređena i lakše povređeni N.Lj. (8), oboje iz prigradskog naselja Babanovci.

Nezgoda se dogodila između škole i Ukrajinske crkve, nedaleko od kuća povrijeđenih, a kako pričaju očevici, đaci su vjerovatno udareni kada su pokušali preći ulicu.

Djeca prebačena u Banjaluku

Nakon ukazane pomoći u prnjavorskom Domu zdravlja oni su zbrinuti u UKC Banjaluka.

- Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor izvršili su uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo lice M.R, koje je upravljalo putničkim automobilom marke „golf“ i dva maloljetna lica kao pješaci koji su zadobili tjelesne povrede - saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Istraga treba da utvrdi kako i pod kojim okolnostima su se đaci našli na udaru, a kako nezvanično saznajemo, dječak je udaren branikom vozila, a teže povrijeđena djevojčica sredinom prednjeg dijela vozila.

Prema nepotvrđenim informacijama, učenica je zadobila povrede glave, ruke i karlice, a učenik glave.

Na mjestu udesa dječiji rusak, otpala tablica...

Jasmina Malešević, direktorica Osnovne škole „Branko Ćopić“, potvrdila nam je da su povrijeđeni đaci te škole.

- Bila sam u obilasku časova druge smjene kada me prenula jurnjava i zlokobno zavijanje sirena kola hitne pomoći. Još uvijek sam u šoku od saznanja da je riječ o našim učenicima drugog razreda, u dva različita odjeljenja. Nadamo se da će se uspješno oporaviti i ubrzo ponovo naći u klupama - rekla je, za naš portal, direktorica.

Ogroman strah pogodio je i slučajne prolaznike i pogotovo roditelje koji su iščekivali djecu iz druge smjene, a već je pao mrak.

- Noge su nam se odsjekle, a srce zastalo kad smo se „sudarili“ sa zastrašujućim prizorom sa mjesta nesreće. Povrijeđena dječica, njihove đačke torbe na asfaltu, spala registarska tablica... Ubrzo i policijska kola i hitne pomoći - ispričali su nam očevici, koji tvrde da su đaci povrijeđeni u očitoj namjeri da pređu ulicu.

Saopštenje UKC Banjaluka

Pacijent N.Lj. hospitalizovan je u klinici za dječiju hirurgiju. Prema riječima načelnika ove klinike, dr Zorana Rakonjca, pacijent je zadobio kontuziju glave. Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja i ostaje na daljem liječenju i praćenju u ovoj Klinici.

- Pacijentkinja M.M. hospitalizovana je u Dječijoj intezivnoj njezi Klinike za anesteziju i intezivno liječenje. Prema riječima dežurnog anesteziologa dr Vladimira Mrđe, pacijentkinja je primljena u stanju politraume. Zbrinuta je i trenutno svjesna, te se nastavlja sa mjerama intezivnog liječenja - odgovorili su iz UKC RS Banjaluka na upit portala MojPrnjavor.info.

Ninko ĐURIĆ