Poklon paketi za ratne vojne invalide

Povodom 3. decembra - Međunarpodnog dana lica sa invaliditetom, predstavnici Boračke organizacije Srbac, u prisustvu načelnika Odjeljenja za opštu upravu Opštine Srbac Duška Mitrića, danas su u spomen-sobi u Srpcu desetorici ratnih vojnih invalida od 5. do 10. kategorije uručili prehrambeno-higijenske pakete, vrijednosti od po 50 maraka.

Predsjednik Boračke organizacije Srbac Goran Plotan zahvalio je Opštinskoj upravi na razumjevanju prema invalidnim licima i najavio da se slijedeća podjela pomoći boračkim kategorijama u Srpcu očekuje za predstojeće božićne praznike i za Dan Republike Srpske u znatno većem obimu, prenosi Radio Srbac.

- Ovo je još jedna potvrda koliko je značajno da zaživi Fond solidarnosti pri Boračkoj organizaciji Srbac. Apelujem na sve članove ove organizacije da uplate godišnju članarinu, kako bi u Fondu bilo operativnih sredstava za pružanje pomoći invalidnim licima kada se nađu u stanju da im je potrebna pomoć saboraca - kaže predsjednik Plotan

Na poklon paketu kratko je zahvalio ratni vojni invalid Mladen Grumić, a Mihail Šelihijević, ratni vojni invalid, koji je kategorisan u 8. grupu sa 40 odsto invalidnosti zatražio je pomoć od rukovodstva Boračke organizacije opštine Srbac. Ranjen je, kaže, u oko, a u tijelu ima još neizvađenih gelera. Stanje sa bolešću očiju progresivno se pogoršalo, pa je sada potpuno slijepa osoba. Pitao je da li mu Opštinska boračka organizacija može pomoći da ponovo ode na kategorizaciju.
Dobio je odgovor da se sa potrebnim dokumentima i ljekarskim nalazima javi u Odsjek za boračko-invalidsku zaštiti, gdje će biti izučena mogućnost da se uputi na vanrednu kategorizaciju.

U Opštinskoj boračkoj organizaciji smo informisani da je dodjela paketa obavljena na osnovu mišljenja mjesnih boračkih organizacija i da će za sve buduće pomoći imena boraca, kojima treba pomoć, dostavljati predsjednici mjesnih boračkih organizacija sa terena.

Tagovi: