Pojačana kontrole saobraćaja, policija sada ima novu taktiku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske od sutra do nedjelje, 16. avgusta, sprovodiće pojačanu kontrolu saobraćaja.

Pojačana kontrola vozila biće sprovođena sa različitim akcentima – odnos vozač-pješak, nepropisno kretanje biciklista, kontrola vozača traktora, radnih mašina, motociklista i mopeda, te kontrola učesnika u saobraćaju na prisustvo alkohola, droge i psihoaktivnih lijekova u organizmu – saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se navodi da će učesnici u saobraćaju biti kontrolisani u različitim dijelovima dana jer se analizama podataka došlo do zaključka da se frekvencija pojedinih učesnika u saobraćaju i činjenje prekršaja učestalije događa u određenom periodu dana.

Iz MUP-a dodaju da će kontrola biti vršena u gradskim zonama, na regionalnim, lokalnim i nekategorisanim putevima, te da će u sprovođenju kontrole biti angažovani i službeni motocikli.

S obzirom na činjenicu da su ljetni mjeseci vrijeme povećane frekvencije vozila na putevima i većeg rizika po učesnike u saobraćaju, MUP sprovodi i u avgustu kampanju “Vozi oprezno- putuj bezbjedno” s ciljem preventivnog djelovanja na nastanak saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa težim posljedicama.

U Republici Srpskoj se u avgustu 2019. godine dogodilo 237 saobraćajnih nesreća u kojima je 20 lica poginulo, a 53 lica je teško povrijeđeno.

U prva dva dana avgusta ove godine evidentirane su 33 saobraćajna udesa u kojima su četiri lica poginula, a 12 je teško povrijeđeno.

Iz MUP-a apeluju da se učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise.

Tagovi: