Pogledajte filmski prizor iz epicentra današnjeg potresa: Zemlja se otvorila

Razorni zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihteru s epicentrom pokraj Petrinje napravio je brojna oštećenja na stambenim objektima i putevima.

Na ulazu u Petrinju tako je potpuno popucao asfalt, a zemlja se u pravom smislu te riječi, otvorila.

 
Pogledajte filmski prizor iz epicentra današnjeg potresa: Zemlja se doslovno otvorila

Pogledajte filmski prizor iz epicentra današnjeg potresa: Zemlja se doslovno otvorila Video: Čitatelj

Posted by Večernji list on Tuesday, December 29, 2020

Sedmoro mrtvih, 26 povrijeđenih

Snažan potres pogodio je Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6,2 stepena po Rihteru je bio kod Petrinje, ali jako se osjetio u cijeloj Hrvatskoj.

Prema najnovijim informacijama sedmoro je poginulih: 12-godišnja djevojčica u Petrinji, 20-godišnji mladić iz jedne kuće, djed iz druge te otac i sin iz iste kuće u Majskim Poljanama kod Gline.

Nezvanično se saznaje, da je preminula još jedna osoba u Majskim Poljanama, dok je osoba koja se borila za život, takođe podlegla povredama.

Kuća u kojoj su poginuli otac i sin potpuno je sravnjena sa zemljom.

Kako saznajemo, u Petrinji je nestalo struje, a pripadnici vatrogasne brigade, policijski službenici ali i vojska, i dalje obilaze ruševine, prenosi ATV.

Na terenu je i veliki broj građana, koji pomažu u čišćenju ruševina.

Jedina svjetla koja se mogu vijesti u Petrinji su baterijske lampe i kamera TV ekipa, te rotacije hitnih službi, policije i vatrogasaca.

Na putu do Petrinje, ekipa ATV-a, je primijetila ljude u automobilima koji zbog straha su napustili svoje domove i noć čekaju na parkinzima i čistinama u čijoj blizini nema građevinskih objekata.

Kako nezvanično saznajemo, trenutno je 26 povrijeđenih osoba.

Vojska, policija i mještani cijelu noć će provesti na terenu.

Ulice gotovo da nisu prohodne. 

 

 

Trenutno rade na uklanjanju štete koju je načinio zemljotres, ali isto tako budnim okom prate, da li ispod ruševina ima neko.

Tagovi: