Plesni par iz Srpca prvaci BiH u sportskim plesovima

Živojin Suvajac i Isidora Cvijetić iz Srpca, članovi kluba ”Mambo” iz Brčkog, prvaci su BiH u sportskim standardnim i latinoameričkim plesovima.

Suvajac i Cvijetićeva kvalifikovali su se za učešće na Evropskom i Svjetskom prvenstvu gdje će predstavljati BiH. Suvajac je rekao novinarima da mu ove titule mnogo znače jer su kruna napornih treninga i rada, dok je njegova plesna partnerka Isidora Cvijetić rekla da je ovo veliki uspjeh za jednog takmičara.

Predsjednik Plesnog kluba ”Mambo”, organizatora takmičenja, Dušan Radić rekao je da je, osim prvenstva BiH u svim kategorijama, održan i Međunarodni turnir u standardnim i latino plesovima, te da je na oba takmičenja ukupno učestvovalo 200 takmičara iz 12 klubova iz BiH i regiona.

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta Srđan Blažić rekao je da je ova manifestacija dio programa obilježavanja 20 godina postojanja Brčko distrikta i da zbog epidemije virusa korona nije održana u martu.

Takmičenje je održano bez publike i uz poštovanje svih propisanih mjera zaštite Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta, prenosi zvanična internet stranica Opštine Srbac.

Isidora Cvijetić, i njen partner Živojin Suvajac su sredinom oktobra 2019.godine boravili u gradu Adana, u Turskoj, gdje su na WDSF Open Standard turniru ostvarili uspjeh karijere!

Ovaj mladi plesni par je, naime, u kategoriji WDSF Open Standard  ušao u finale, gdje su izborili šesto mjesto. Takođe, u kategoriji WDSF Open Rising Star, Isidora i Živojin su dospjeli do polufinala, dok su u najstarijoj kategoriji WDSF International Open ušli u četvrtfinale.