Pandurevićeva prozvala Dodika i Tegeltiju

Još se nije osušila tinta na zaključcima SNSD o vraćanju nadležnosti u oblasti odbrane, indirektnih poreza i pravosuđa, a Zoran Tegeltija i Milorad Dodik stavili su svoj potpis na zapošljavanje 500 pripadnika Oružanih snaga BiH i Ministarstvu odbrane BiH su povećali budžet za 19 miliona KM.

To je poručila Aleksandra Pandurević, član GO SDS, komentarišući Prijedlog budžeta institucija BiH za 2022.godinu koji je usvojilo Predsjedništvo BiH i o kojem će se PS BiH izjasniti iduće sedmice.

Tako je budžet institucija BiH za 2022. godinu u potpunosti demaskirao politiku laži i obmana SNSD. Dok u pričaju o vraćanju nadležnosti i jačanju Republike Srpske, u Sarajevu revnosno grade i učvršćuju ono što „vraćaju“ – dodaje Pandurevićeva.

Kako Dodik i SNSD „ukidaju“ Oružane snage BiH, UIO i VSTS, dodaje on, njbolje govori njihov nikad veći budžet.

Za Ministarstvo odbrane su predložili dodatnih 19 miliona KM i zapošljavanje 500 novih vojnika. Budžet UIO povećali su za 21 milion KM i tamo planiraju zaposliti još 100 ljudi, dok su VSTS koje takođe ukidaju častili sa povećanjem budžeta od 1,2 miliona KM, Sud BiH sa 2,4 miliona KM, a Tužilaštvo BiH sa 1,7 miliona KM –  navodi Pandurevićeva i dodaje da je do kraja godine planirano zapošljavanje 1.300 lica u institucijama BiH.

 

srpskainfo.com

Tagovi: