Osuđen katolički sveštenik koji je organizovao gej orgije

U Poljskoj se dogodio neviđeni skandal kada su sveštenici organizovali zabavu sa "viagrom" i muškom prostitutkom, ali su neke stvari nažalost pošle po zlu zbog čega je morala da interveniše Hitna pomoć. Odmah za njima je na lice mjesta izašla i policija.

Otac Tomas Zmarzli iz Crkve Blažene Djevice Marije je osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog događaja u kom se jedan učesnik orgija predozirao tabletama za erektilnu disfunkciju poznatim kao "viagra".

- Događaj je organizovalo sveštenstvo i bio je čisto seksualni. Učesnici su uzimali tablete za potenciju - rekao je izvor lokalnim novinama Gazeta Viborcza.

Otac je pokušao da negira "gej orgije", međutim, tokom istrage su utvrđene tačne okolnosti događaja i sveštenik je pozvan da "hitno objasni  situaciju". Sveštenik je proglašen krivim za seksualni delikt, snabdijevanje drogom i nepružanje pomoći licu u opasnosti jer nije htio da otvori vrata svog stana da uđe Hitna pomoć.

Hitnu pomoć je pozvala prostitutka koja je vidjela da se čovjek srušio, ali joj je onda otac Tomas naredio da ode iz stana. Kada su pripadnici Hitne pomoći stigli na lice mjesta, prostitutku su zatekli ispred stana.

Sveštenik je odmah razriješen crkvenih dužnosti dok se stvar ne razjasni.

U međuvremenu je katolički nedjeljnik objavio da je prekinuo saradnju sa Tomasom Zmarzli koji je ranije bio glavni urednik njegovog lokalnog izdanja "Sosnoviec".

Pored zatvorske kazne, ocu Zmarzliju je naređeno da žrtvi isplati 15.000 poljskih zlota (3014,82 funti) na ime odštete i da izdvoji još nekoliko hiljada u fond koji je osnovan za pomoć žrtvama zločina.

Tagovi: