Ostavio dijete tri sata samo u autu jer je gledao Zvezdu

Slađan M. (45) iz Vranja sa prebivalištem u Novom Sadu uhapšen je preksinoć oko 22 sata pošto je policija njegovu dvogodišnju kćerku zatekla samu zaključanu u automobilu.

Policajci su otkrili da je Slađan otišao nekoliko stotina metara dalje u kladionicu, da gleda Zvezdine utakmice.

Dijete je ostalo bez nadzora u kolima skoro tri sata, a policija je ustanovila da je za njim raspisana potjernica za raniji prestup.

"Slađan je u trenutku dok je policija traga za njimo opušteno gledao utakmicu u kladionici na drugom kraju ulice, kao da u kolima nije ostavio samu djevojčicu. Policajci su bili šokirani kada su zatekli dijete bez ikakvog nadzora odrasle osobe i odmah su preko registracije automobila počeli da tragaju za vlasnikom Nadali su se da će se svakog trenutka pojaviti, ali to se nije pojavilo", priča izvor Telegrafa.

Dodaje da je Slađan pokušao da se se opravda je da je samo na kratko ostavio dijete samo, ali policija je saznala da je čitavu utakmicu odlegao u kladionici, prenosi Telegraf.rs.

S druge strane su očevici događaja, bračni par iz Novog Sada, ispričali da su oni pozvali policiju vidjevši dijete bez nadzora u kolima.

"Čovjek je parkirao u centru grada i otišao na drugi kraj ulice, nekih 150 metara dalje gdje počinje pješačka zona. Supruga i ja smo primjetili da je djevojčica sama u kolima ali smo pomislili da je nakratko ostavljena", priča Novosađanin.

Dijete je, kaže, bilo sklupčano na zadnjem sjedištu auta.

"Dijete je bilo sklupčano i plakalo je. Kako je u blizini bila policijska patrola, prišli smo im i rekli da nam je čudno što je sama", priča on.

Bračni par kaže da su policaji prišli kolima i kroz prozor pitali djevojčicu gdje su joj mama i tata.

"Jecala je. Rekla je da joj je hladno. Nekako je uspjela da otključa vrata uz naše sugestija, pa ju je policajac uzeo u naručje i odnio u službeni auto da se zagrije. Kupili su joj sokić i kiflu jer je rekla da je gladna", kažu oni i dodaju da je uspjela da kaže da je “tata otišao negdje”.

"Žena i ja smo čekali da vidimo ko je taj otac koji je dvogodišnje dijete ostavio samo skoro tri sata, po mrklom mraku i hladnoći zaključano. Gospodin, kada je došao, krenuo je da otključava vrata vozača, a da nije ni pogledao zadnje sjedište da vidi gde mu je kćerka. Tada su mu prišli policajci, a mi smo otišli", kaže Novosađanin.

Slađan M. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, a djevojčica je u saradnji sa Centrom za socijalni rad vraćena majci.

"Majka se u četvrtak uveče nalazila kod kuće s bebom", kaže izvor i dodaje da se ispostavilo da je za njim bila raspisana potjernica Prekršajnog suda.

"Zadržan je do 48 sati i izrečene su mu hitne mjere: privremeno udaljenje iz stana i zabrana kontaktiranja i prilaženja djetetu", dodaje izvor.