Odbornik Kuvalja odgovorio kritičarima: I društveni domovi trebaju mladima

Jordana Kuvalju, odbornika u Skupštini opštine Srbac tvrdnje pojedinih sugrađana da društvene domove u Kukuljama i Razboju Lijevče nije trebalo graditi, već da je trebalo novac dobijen od Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske preusmjeriti u izgradnju fabrika, odnosno radnih mjesta, nisu mnogo tangirale.

Kuvalja kaže da ima argumente i opravdanje za svaki potez i svaku utrošenu konvertibilnu marku.

„Mislim da društvene domove baš treba graditi. Ponosan sam na jedno selo koje ima 300 domaćinstava, 48 učenika i folklorni ansambl od 70 članova. Taj ansambl je obišao sedam - osam država i bio je najbolji predstavnik našeg grada i Republike Srpske u svijetu. Društveni dom je prijeko potreban, jer na taj način čuvamo i tradiciju i običaje. Pa zar se najljepše ljubavi nisu dešavale upravo u društvenim domovima“, zapitao se Kuvalja.

Ovaj odbornik kritike na društvenim mrežama smatra političkim uskostranačkim interesima. Otišao je u drugu krajnost i istakao potrebu da sve mjesne zajednice treba da imaju adekvatne društvene domove.

„Društveni dom u Razboju Lijevče izgradili smo donatorskim sredstvima i uz pomoć naših privrednika, koji potiču ili rade u Razboju. Niko od toga nije uzeo jednu marku. Društveni dom ćemo završiti, u njemu ćemo dočekati brojne ansable iz evropskih zemalja, mnoge lijepe stvari će se u njemu dešavati. To je svakako i razlog za opstanak mladih u ovom mjestu, mjestu koje se ponosi i svojimvrijednim i složnim ljudima“, rekao je Jordan Kuvalja.

Odbornik Kuvalja, koji je ujedno i predsjednik Ansambla narodnih igara „Lijevče“ iz Razboja Lijevče, pokretač je niza aktivnosti humanitarnog , društvenog i razvojnog karaktera, ne samo na području sela iz koga dolazi. Kaže da će tako raditi i dalje, jer ga na to obavezuje velika podrška birača sa područja cijele srbačke opštine.

B. Grgić

Tagovi: