Očistite kuću za deset minuta: Dva trika koji će vam olakšati život

Kim Vudburn je "guru" za čistoću doma i influenserka, a svojevremeno je vodila i TV emisiju "Koliko je čista vaša kuća". Sada je podijelila trik za čistu kuću koji je toliko jednostavan, da ćete se pitati kako vam ranije nije pao na pamet!

Sve što je potrebno za dom koji blista je deset minuta vremena dnevno, i jedno "pomagalo" koje svi imamo. Kim je objasnila kako sopstvenu kuću održava čistom uz pomoć svojih trikova.

- Dok se krećete kroz kuću, sklanjajte i bacajte stvari. Ako tako radite, nema greške! A ako čekate da se nagomilaju, imaćete ogroman posao pred sobom. Na ovaj način, malo-pomalo, kuća će vam vremenom postati blistavo čista - rekla je Kim Vudburn.

- Dovoljno je deset minuta, da pobacate smeće ili posklanjate stvari. A za prašinu i mrvice, ne vadite usisivač svakog dana! Koristite metlicu i đubravnik. Ja ih koristim svakodnevno, i to obavezno uveče, nikako preko dana - rekla je ona.

Ako počistite male nerede metlicom, i to uveče, sutrašnji dan započinjete u čistoj kući. A tako ćete uspjeti da očistite sve što su ukućani možda prosuli ili izmrvili tokom čitavog dana, umjesto da po cijeli dan pomalo čistite.

- Ja pred spavanje prođem kroz kuću sa metlom i đubravnikom, ali rijetko vadim usisivač. Mrvice, dlake, sve nestane u trenu - rekla je ona.

mondo.ba

Tagovi: