Objavljena konačna rang lista stipendista Opštine Srbac

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević objavio je juče konačnu rang listu stipendista na kojoj se našlo 88 studenata, odnosno svi oni koji su podnijeli prijave, a ispunjavaju uslove za dodjelu stipendija.

U odnosu na preliminarnu rang listu, jedan broj studenata je odustao od stipendije opštine Srbac kako bi prihvatili stipendiju Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo. S druge strane, odobrene su stipendije i za one studente koji su na preliminarnoj listi ostali ispod crte, zbog čega je načelnik opštine Mlađan Dragosavljević obezbijedio dodatna sredstva u budžetu za ovu namjenu.

U odnosu na prethodnu školsku godinu, ove godine je iznos stipendija povećan sa 600 na 700 KM.

Četvoro studenata iz kategorije socijalnog statusa dobiće sedam mjesečnih rata stipendija u iznosu od 100 KM, koliko je predviđeno i za troje vukovaca i učenika generacije CSŠ “Petar Kočić” u školskoj 2018/19. godini.

Sedam mjesečnih rata stipendija po 100 KM dobiće i 55 studenata visokoškolskih ustanova koje se finansiraju iz budžeta Republike Srpske ili Republike Srbije i 22 studenta visokoškolskih ustanova koje se ne finansiraju iz budžeta Republike Srpske ili Republike Srbije.

Za četvoro studenta koji se nalaze na master studijama po Bolonjskom sistemu školovanja i postdiplomskim studijama po dosadašnjem sistemu školovanja biće jednokratno isplaćeno 700 KM.

O tačnom datumu potpisivanja ugovora studenti će biti blagovremeno obaviješteni.

Konačnu rang listu stipendista možete pogledati na oglasnoj ploči u zgradi opštinske uprave i na internet stranici Opštine Srbac.

Tagovi: