Novak i Jelena traže lijek protiv korone?

Pojavili su se navodi po kojima se čini da su najbolji teniser i njegova supruga osnivači kompanije koja proizvodi farmaceutske preparate. Između ostalog istražuju i lijek protiv korona virusa?

Novak Đoković je i dalje u centru pažnje svjetskih medija zbog deportacije iz Australije, koja nije željela ni poslije dva sudska spora da ga pusti u zemlju nevakcinisanog.

Ipak, neočekivane informacije pojavile su se u srijedu, pošto je navodno otkriveno da su Novak Đoković i njegova supruga Jelena još u junu 2020. godine osnovali firmu "QuantBioRes A/S", koja se između ostalog bavi i liječenjem korona virusa!

Firma "QuantBioRes A/S" je registrovana 3. juna 2020. godine u Danskoj, daleko od očiju ovdašnje javnosti, prenose regionalni mediji ove srede.

Na zvaničnom sajtu danskog Centralnog biznis registra (pandan srpskom APR-u) stoje informacije o osnivačima i vlasnicima pomenute kompanije, a navodi se da su Novak i Jelena Đoković vlasnici ukupno 80% kompanije. Novakovo vlasništvo iznosi 40.8%, a Jelenino 39.2%. Za direktora preduzeća se navodi Ivan Lončarević, dok se među trojicom članova borda direktora nalazi i Novak Đoković.

Takođe, na istom sajtu, za "QuantBioRes" objašnjeno je da je to kompanija koja se bavi proizvodnjom farmaceutskih preparata.

 

Kao privredna lica, za osnivače "QauntBioRes" navode se "Tulua d.o.o Beograd Stari Grad", koja je prilikom osnivanja unijela kapital od 400.000 danskih kruna, kao i Entoni Čarls Slingsbi (kapital od 100.000 danskih kruna). Ipak, nisu ni to jedine stvari koje su privukle pažnju.

Na zvaničnoj stranici "QuantBioRes", u opisu firme stoji informacija da se ona bavi "razvijanjem tretmana i lijekova za retroviruse i otporne bakterije".

I dok prosječnom čitaocu to možda ne znači puno, u sekciji sajta koja se tiče medija i oglašavanja za javnost, sve tri vijesti tiču se borbe protiv korona virusa. Tako je posljednja objava naslovljena "QuantBioRes počinje testiranje mehanizama deaktivacije za kovid-19 u julu 2020", međutim vrijedi istaći da sam sajt nije naročito informativan i osvežavan.

Podsjetimo, Novak Đoković nije vakcinisan protiv korona virusa i zbog "učitanih" stavova o vakcini ministar za imigracije Aleks Houk odlučio je da mu poništi vizu i ne dozvoli mu učešće na Australijan openu.

Ostaje da se vidi kako se u cijelu priču uklapa kompanija "QuantBioRes" koja je navodno u njegovom vlasništvu.

mondo.ba