Narodna biblioteka Srbac besplatno učlanila 237 učenika

Već nekoliko godina srbačka Narodna biblioteka ima praksu da besplatno učlani učenike prvog razreda svih osnovnih škola na područja naše opštine.

Direktor biblioteke Branko Savanović kaže da su nastavili sa besplatnim učlanjenjem đaka prvaka, a od ove godine su odlučili da besplatnom članarinom obraduju i učenike prvog razreda srednjih škola, tako da su sa početkom nove školske godine podijelili 237 besplatnih članskih karata.

,,Ove godine smo prvačićima poklonili ukupno 150 članskih karata i time im poželjeli dobrodošlicu u našu ustanovu i srećan početak školovanja. Odlučili smo da ovu aktivnost proširimo, te smo isto učinili i za 87 učenika prvog razreda srednjškolskog centra. Po ovom pitanju, imamo još neke ideje, ali o tome će biti riječi nešto kasnije, nakon razgovora sa direktorom Centra srednjih škola Milenkom Živanićem“, kaže Savanović.

Narodna biblioteka Srbac od ove sedmice je ukunula šaltersko izdavanje knjiga, tako da čitaoci mogu da uđu u prostorije biblioteke uz poštovanje mjera koje su na snazi zbog virusa korona, odnosno uz upotrebu zaštitne maske i dezinfekciju ruku na ulazu, a u prostorijama istovremeno mogu da borave dva korisnika usluga, prenosi Radio Srbac.

Savanović kaže da su nedavno vratili i redovno radno vrijeme koje je radnim danom od 7 do 17 časova, a subotom od 8 do 12 časova.