Narednih dana u Srpskoj pad temperature, padavine i jak vjetar

Nakon perioda bez padavina i toplijeg vremena nego što je uobičajeno za ovo doba godine, narednih dana nas očekuje pad temperature, uz kišu, te susnježicu i snijeg na planinama.

Analiza Hidrometeorološkog zavoda RS pokazuje da će sutra ujutru i tokom većeg dijela dana biti sa kišom u južnim i jugozapadnim krajevima, mjestimično uz pljuskove i grmljavinu. U sjevernim i sjeveroistočnim krajevima uglavnom suvo i promjenjivo oblačno vrijeme, dok na visokim planinama kiša može preći u susnježicu ili snijeg. Uveče i tokom noći i dalje sa padavinama. Vjetar u toku noći i jutra jak sa olujnim udarima, tokom dana umjeren, na planinama pojačan

Minimalna jutarnja temperatura vazduha od dva do osam, a na planinama od nula stepeni. Najviša dnevna temperatura od četiri do deset stepeni, na sjeveru, sjeveroistoku i istoku oko 13, a na planinama od jedan stepen.

U nedjelju tokom noći i jutra sa kišom, intenzivnijom u južnijim krajevima, u višim predjelima i na planinama mjestimično sa snijegom.

Tokom noći pad temperature, pa će u nižim krajevima ponegdje kiša prelaziti u susnježicu i snijeg.

Minimalna jutarnja temperatura od minus jedan do pet, a na planinama od minus tri stepena. Najviša dnevna temperatura od tri do osam stepeni, na sjeveroistoku oko 11, a na planinama od minus jedan stepen.

U ponedeljak tokom noći pad temperature uz slabije padavine, na planinama uz provejavanje snijega. Tokom prijepodneva novo naoblačenje sa zapada koje donosi susnježicu i snijeg u većini krajeva, na jugu sa kišom.

Minimalna jutarnja temperatura od minus četiri do dva, a na planinama od minus šest stepeni. Najviša dnevna temperatura od minus jedan do četiri stepena, na sjeveroistoku i jugu do šest, a na planinama od minus tri stepena.

U utorak ujutru pretežno vedro i hladno sa umjerenim do jakim mrazem, uz malu oblačnost, a tokom dana pretežno sunčano vrijeme.

Minimalna jutarnja temperatura od minus šest do nula, a na planinama od minus 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura od minus dva do četiri, na planinama od minus pet stepeni.

Tagovi: