Napreduje gradnja pravoslavnog hrama u Liliću

Nakon godinu dana od osveštanja temelja za novi pravoslavni hram u Liliću, privode se kraju radovi na vanjskim zidovima koji su otpočeli krajem aprila, a uz pomoć dobrih ljudi i vjernika, hram bi mogao biti pokriven za oko mjesec dana, izjavio je za Radio Srbac sveštenik kukuljske parohije Mario Topalović.

Za izgradnju hrama u Liliću biće potrebno oko 60.000 maraka.

- Temelj za hram, posvećen Svetom Proroku Iliji, koji je površine 10x5 metara kvadratnih, osveštao je u maju 2019.godine Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem uz sasluženje sveštenika Crkvene opštine Srbac. U toku je zidanje objekta, a radovi su došli do ploče. Na građevinskim radovima smo angažovali majstore iz Kukulja, Lilića i Razboja, a do sada je u objekat uloženo oko 30.000 maraka - kaže sveštenik Topalović i dodaje da su sredstva prikupili od priloga parohijana kukuljske parohije, pa i ovim putem poziva sve ljude dobre volje da svojim prilozima pomognu dalju izgradnju objekta.

Kumovi temelja su bili Nada i Branislav Budimčić iz Lilića,a kada hram bude završen krasiće selo Lilić u srcu Lijevče polja.

Tagovi: