Načelnik Srpca raspisao javni poziv: Opština dodjeljuje još 25 plastenika

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević raspisao je javni poziv za dodjelu 25 plastenika sa pratećom opremom i sadnim materijalom u okviru projekta koji se realizuje uz finansijsku podršku Investiciono-razvojne banke RS.

Pravo učešća imaju svi punoljetni stanovnici sa prebivalištem na području opštine Srbac koji namjeravaju da se bave ovom vrstom proizvodnje i raspolažu zemljištem pogodnim za postavljanje plastenika.

- Uslov je da korisnik ima vlastito zemljište ili je ono u vlasništvu članova njegovog domaćinstva, odnosno da mu je ustupljeno na korišćenje ili u zakup. Potrebno je da ima registrovanu poljoprivrednu djelatnost ili je saglasan da će to obaviti prije dodjele plastenika. Nakon što bude zaključen ugovor, registrovanu poljoprivrednu djelatnost će morati obavljati najmanje tri godine - rekao je Dragosavljević.

Zainteresovani će morati učestvovati u sufinansiranju nabavke plastenika i prateće opreme u iznosu od 400 KM, a ovaj uslov se ne odnosi na nezaposlene osobe. Rok za prijavu je 16. novembar, piše Glas Srpske.

Ugovor o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava za razvoj plasteničke proizvodnje Dragosavljević je potpisao početkom avgusta sa predstavnicima Fonda za razvoj i zapošljavanje RS. Vrijednost projekta iznosi 76.000 KM, od čega će bespovratna sredstva iznositi 53.196 KM, a ostatak će obezbijediti korisnici projekta.

- Time ćemo dodatno poboljšati uslove za razvoj povrtarske proizvodnje u Srpcu jer smo ove godine već obezbijedili 92 plastenika za socijalno ugrožene, mlade do 35 godina i žene svih starosnih dobi, u ukupnom iznosu od 250.000 KM - istakao je Dragosavljević.

Tagovi: