Na šta su sve srbački penzioneri potrošili 30.000 KM?

U izvještaju Udruženja penzionera Srbac, usvojenom na sjednici Skupštine opštine, navedena je pomoć od 30.000 KM doznačenih iz opštinskog budžeta.

Sekretar udruženja Slavko Malešević pojasnio je da su ovaj novac penzioneri, pored ostalog, iskoristili za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 50 KM za 327 socijalno ugroženih i bolesnih članova.

– Osim toga, donacijom opštine fiansirali smo odlazak na banjsko liječenje članova udruženja, potom nabavku lijekova i ogrijevnog drveta. Sanirali smo prostorije Udruženja penzionera, za šta nam je pomoglo i Udruženje penzionera RS, te više preduzeća i pojedinaca, a utrošili smo u navedene svrhe i novac iz vlastitih izvora – objasnio je Malešević.

Većina srbačkih penzionera, njih 280, prima penziju od 313 KM, a 116 penzionera ima penziju do 100 KM.

Odbornici Mara Cvijanović Delević i Saša Jovičić apelovali su na lokalnu vlast da različitim mjerama pokušaju poboljšati status najstarije populacije u Srpcu, piše Srpskainfo.

Pohvalno je takođe, naglasila je odbornica Slavica Dabić, da je posredstvom Udruženja penzionera i Fonda zdravstvenog osiguranja RS omogućeno velikom broju srbačkih penzionera banjsko-klimatsko liječenje.

Tagovi: