Muž umro istog dana kada mu je žena sahranjena: Jelena i Ljubo su bili u braku 48 godina

Oprostio se Prnjavor od Jelene (72) i Ljube (74) Preradovića, bračnog para penzionisanih prosvjetara iz ovog grada, koji su živote skončali od posljedica korona virusa. Igrom nesvakidašnje sudbine, Ljubo, nekadašnji nastavnik matematike, preminuo je istog dana kada je u zemlju položena, odnosno sahranjena, njegova Jelena.

Kako se vidi u gradu, jednu uz drugu polijepljenim umrlicama, bivša nastavnica hemije preminula je u prošli petak a sahranjena je u ponedjeljak. Među ožalošćenim bilo je ispisano ime njenog supruga Ljube, koji je sa ovog svijeta otišao baš tog dana, 7. juna.

- Moji su roditelji u Klinički centar u Banjaluku ispraćeni još 7. maja. Otac je bio pozitaivan na koronu, a nešto kasnije i majka. Još nisam preuzeo zvaničnu dokumentaciju, ali saznajemo da su kasnije oboje bili negativni. Nažalost, posljedice izazvane koronom, ipak, koštale su ih života. Majka je preminula samo dva sata nakon što je sa Kovid odjeljenja prebačena na Onkologiju, a otac dva dana nakon što je sa kisika stavljen na respirator - priča, za naš portal, iznenadnim i u kratkom vremenu izgubljenim roditeljima, ožalošćeni sin Davor.

Foto: Ninko Đurić

Davor ističe da su mu roditelji sahranjeni u razmaku od 24 časa, nakon, od 1973. godine, 48 godina skladne ljubavi, zajedničkog života i braka.

Mjesec dana borili su se Jelena i Ljubo Preradović da ostanu u životu, znajući do posljednjeg daha da ta zajednička borba i nada traju. Životnu bitku vodili su u odvojenim prostorijama.

A, naša saznanja da je sudbina udesila da se njih dvoje, ipak, „sretnu“, barem kada su im životi bili ugašeni, potvrdio nam je sin Davor.

- Da, kada je naša rodbina u ponedjeljak došla u banjalučku mrtvačnicu po tijelo majke, rečeno je da je upravo iz bolnice dopremljeno tijelo neke osobe iz Prnjavora. Kada je pročitano ime Ljubo Preradović, saznali smo da je prst sudbine tako udesio da to bude njen suprug, a moj otac - ispričao nam je Davor.

U Crkvenoj opštini u Prnjavoru ističu da su prosvjetari Preradovići bili uzorni parohijani. Ljubo je bio član Crkvenog odbora a za brojne aktivnosti Jelenu je zlatnim dukatom darovao lično vladika banjalučki. Iza njih su ostale mnogobrojne iškolovane generacija Prnjavorčana, sin Davor, unuka Aurora, braća, sestre i ostala mnogobrojna ožalošćena rodbina i prijatelji.

Foto: Ninko Đurić

DRUGI SLUČAJ PRERADOVIĆA

Ovom rijetko zabilježenom slučaju odlasku bračnog para sa ovog svijeta, prethodio je još jedan, takođe Preradovića. Kako smo pisali, od 21. decembra prošle godine, supružnici Vlado (78) i Anđelka Preradović (76) počivaju na Novom groblju u Prnjavoru, nakon što su sa ovog svijeta otišli u istom danu! Od posljedica korona virusa, preminuli su istog dana poslije pet decenija braka i zajedničkog života, u razmaku od tri sata!

Ninko ĐURIĆ

Tagovi: