Lokalni izbori: Očekivanja Srpčana realna, ali ima i pesimizma

Građani Srpca, učesnici ankete koju je MojSrbac.info nedavno sproveo putem „fejsbuka“, smatraju da načelnik opštine treba da reaguje u školstvu, da omogući bolji ambijent za privredna ulaganja, ali i da donese impuls poljoprivredi i domaćoj proizvodnji.

Kratak osvrt na zanimljive komentare Srpčana na prvi pogled pokazuje da su očekivanja u gradu na dvije rijeke realna i ostvariva, ali da postoji i velika doza pesimizma i nevjerice u konkretne poteze na bolje.

Još nije poznato ko će se sve u Srpcu boriti za načelničko mjesto. Kandidata su za sada istakle dvije opozicione stranke - Partija demokratskog progresa i Srpska demokratska stranka. Njegovo ime je Nebojša Rakić. Riječ je o iskusnom privredniku koji je u prvom obraćanju javnosti najavio saniranje lokalne privrede uz angažman iskusnih stručnjaka iz Srpca.

Još se ne zna da li će aktuelni načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević (SNSD) dobiti kandidaturu za još jedan mandat. Bolje upućeni Srpčani očekuju da će Dragosavljević nastaviti započeto u ovom mandatu.

Iako mala sredina, Srbac često nudi vruće političke teme. Šuška se po kuloarima u ovom gradu da bi na crtu Rakiću i Dragosavljeviću mogao stati i Saša Ilić. Na prošlim lokalnim izborima osvojio je 1.801 glasova i bio je za petama predsjedniku SO Srbac Mirku Stojiću. Saša Ilić je sin Neđe Ilića, bivšeg direktora Šuma RS.

Izbori za načelnika Srpca će biti zanimljivi, a evo najzanimljivijih odgovora na naše postavljeno pitanje šta biste uradili za svoj grad.

Gorica Mačinković je napisala:

- Zaposlila bih medicinske radnike u Dom zdravlja, a trgovce i konobare na njihova radna mjesta.

Slavica Kostić kaže da treba medicinskih radnika i po domovima za starija lica, ali ih nema ili možda neće da rade.

Veoma je zanimljiv i komentar Alise Šibić:

- Uvela bih druga zanimanja za srednje škole da djeca imaju bolju budućnost i bolji odabir.

Daliborka Cvijetić bi promijenila „socijalni život, uvela korektno radno vrijeme, knjige za školarce nabavila za komplet škole, dovela fabrike“.

- Sve ove komentare podržavam, ali bih da podržite i seljake, ljude koji rade da jedemo domaće, napisala je Jordanka Tandarić.

Žene su najaktivnije u ovoj anketi, ali ima i zanimljivih komentara muškaraca.

- Da sam načelnik Srpca prvo bih osposobio fabrike i napravio nove. Sve guzonje što su pokrali pare i oduzeli imovinu da vrate nazad, a njih u zatvor. Našem narodu ne treba pomoć, nego posao da mogu da rade i zarade za svoje. Nažalost, to se neće ostvariti. Puno pozdrava mom Srpcu, napisao je Petar Babić.

Milan Čanić kaže da bi raspustio skupštinu, a dosta lajkova za kratki komentar dobio je Slaven Tovilović:

- Omogućio bih besplatan prevoz za učenike, pomogao socijalne slučajeve, doveo nekoliko fabrika, uredio ušće, smanjio broj radnika u javnom sektoru. Je l' dosta ili još da lažem?

Ovo su samo neka od pitanja koja ćemo u ime Srpčana postaviti i kandidatima za načelnika opštine Srbac.

Ostale zanimljive komentare pročitajte na Fejsbuk stranici MojSrbac.info.

Boško GRGIĆ

 

Šta biste uradili za sugrađane da ste načelnik Srpca?

Posted by MojSrbac.info on Thursday, July 2, 2020