Ljubav neprežaljena 15 godina u pozadini ženskog obračuna i horora u Derventi?

Samo Vesna S. (38) pouzdano zna zašto joj je u rukama sijevnuo nož pod grlom njene vršnjakinje Sanje M. i to dok je bila na radnom mjestu prodavačice u Marketu „Goldi“ u Derventi.

Kuloari bruje o jednostavnom „kliku u glavi i padanju mraka na oči“ osumnjičene, ali „glasniji“ su dobro upućeni koji tvrde da napadnuta prodavačica, ipak, nije bila slučajno odabrana meta.

Uz neračišćene račune, spominje se i ljubomora zbog nepreboljene ljubavi.

Sumnja se da je Vesna imala namjeru i da suparnici odsiječe kosu, jer su zapanjeni policajci, uz dva noža i mnoštvo alata i predmeta koji bi mogli poslužiti takođe za napad i mučenje, iz ruksaka razjarene djevojke izvadili i - makaze.

Neprežaljena ljubav

- Vesna je bila u dugogodišnjoj vezi sa sadašnjim suprugom njene mete Sanje. Međutim, njihova idila je ugašena još prije 15-tak godina. On se u međuvremenu oženio i stekao porodicu sa Sanjom, dok se Vesna nikada nije ni udavala - kazuju, za portal MojDerventa.info, poznanici ove dvije Dervenćanke.

Očito je, kako tvrde njene komšije iz prigradskog naselja Čardak, da Vesna nije mogla tako lako preboljeti tu ljubav.

- I godinama nakon njihovog razlaza, Vesna je sa otvorenom sjetom pričala da su svojevremeno oni bili ponajljepši par Dervente - prisjećaju se njene komšije.

Ipak, malo je ko mogao očekivati da će se ucvijeljena Vesna do zuba naoružati hladnim oružjem i sa isukanim nožem banuti na radno mjesto svoje "suparnice", odnosno sada supruge svoje nekadašnje ljubavi.

MojaDervina.info saznaje detalje nesvakidašnje drame u derventskom marketu.

- Vesna je uvrebala priliku kada se Sanjina koleginica za tren udaljila u drugio dio objekta, a ona sjela za računar na kasi. Bilo je jezivo kada je osjetila da joj se neko prikrao iza leđa, zgrabio je za kosu, zamahnivši nožem pod pretnjom „da će je zaklati“. Srećna okolnost je da se baš u tom momentu u marketu našao i dobavljač robe B.S. - ispričali su naši izvori upućeni u ovaj slučaj.

Savladana i razoružana

Kako smo ranije objavili, pred policijsko vozilo u patroli izletila je usplahirena prodavačica sa vapajem za pomoć, jer se u marketu nalazi žena „koja hoće da nožem zbode njenu radnu koleginicu“.

- Stoj! Policija! - energično je reagovao policajac koji je zatekao dobavljača D.S. u klinču sa ženom dok je drži za ruku u kojoj je bio nož.

Nakon što je savladana i razoružana, uz ukazanju ljekarsku pomoć, Vesna je smeštena na neuropsijatriju u Doboju.

 Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj osumnjičio je za krivično djelo „ugrožavanja sigurnosti“.

Austrija i zagonetke

Godinama, kako saznajemo, Vesna S. radi u Austriji gdje je stekla i radnu dozvolu. Sve je, međutim, iznenadila nedavnom odlukom da se tamo, iz nepoznatih razloga, više ne vraća. Prema kazivanju komšija, ta njena odlučnost izrodila se i u svađu sa ocem koji je, prije nepun mjesec dana, iznenada preminuo.

Zbog toga su mnogi skloni tvrdnjama da je ovaj težak incident izazvala pod teretom tog gubitka. Međutim, niko ne nalazi razumijevanje za to što se latila noža.

- Postavlja se pitanje ko je sve mogao biti meta njenog iznenadnog napada? Mnogo toga govori i odabir njene žrtve, na njenom radnom mjestu i baš supruge njenog nekadašnjeg partnera. Jer, ako nije znala šta čini, kako je znala prema kome čini? Sve to daje za pravo onima koji su uvjerenju da je riječ o tipičnoj osveti, a makaze među "naoružanjem", da je, ipak, imala namjeru i da ošiša svoju žrtvu. Ostaje zagonetka zašto je to učinila demonstrativno, odnosno na javnom mjestu i pred potencijalnim svjedocima - nagađaju i pitaju se Dervenćani, dok se ne čuje riječ struke za „ljudsku dušu“ i istražioca.

Ninko ĐURIĆ