Laktašanka na UKC RS primljena neuhranjena, anemična i bez svijesti

Četrdesettrogodišnja G .K. iz Laktaša koja je, kako postoje tvrdnje, 17 godina provela u kući, u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS) primljena je sa vidnim ranama po tijelu (dekubitusima), neuhranjena, anemična, nepokretna, zapuštenog zdravstvenog stanja i bez svijesti.

To je za Nezavisne novine potvrđeno iz UKC RS,odakle dodaju da je ona 11. septembra u 21.30 u Urgentni centar dovezena kolima Službe hitne pomoći Laktaši.

Prema riječima generalnog direktora UKC Republike Srpske Vlade Đajića, ljekari Urgentnog centra su hitno pristupili dijagnostičkoj obradi pacijenta i primjeni adekvatne terapije, te se pristupilo multidisciplinarnom liječenju i odmah su uključeni ljekari Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, hematolozi, infektolozi, internisti i stanje pacijentice se već narednog dana stabilizovalo. 

Prema riječima načelnice Urgentnog centra Slavice Zeljković, stanje pacijentice danas je stabilno, svjesna je i komunikativna, te se dalje primjenjuje sva adekvatna terapija u cilju stabilizovanja opšteg zdravstvenog stanja.

- Pacijentica ostaje na daljem praćenju i liječenju u Urgentnom centru UKC Republike Srpske - rečeno je iz UKC RS.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka je rečeno da su njihovog  dežurnog tužioca, u vezi sa slučajem žene iz Laktaša, koja je hospitalizovana u UKC RS, obavijestili pripadnici PU Banja Luka - PS Laktaši.

- Tužilac je naložio policijskm službenicima da preduzmu sve potrebne radnje i mjere na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem, te da nakon kompletiranja dokumentacije dostave ovom tužilaštvu izvještaj - rečeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

nezavisne.com

Tagovi: