Jovana Novaković: Cilj je da svi trofeji ostanu u Banjaluci

Utakmicom između Borca i Izviđača večeras zvanično starta sezona 2021/22. Premijer lige BiH za rukometašice.

Titulu prvaka braniće rukometašice Borca koje će i u ovoj sezoni biti glavne favoritkinje za šampionsku titulu.

Banjalučanke su manje više zadržale okosnicu ekipe koja je prošle sezone osvojila sve moguće trofeje u domaćim takmičenjima (titula prvaka, Kup BiH,  Kup RS). Uprava kluba vrijedno je radila i ovoga ljeta, najveći posao napravljen je ostankom najbolje igračice lige Anđele Stojanović, a roster su dodatno pojačale Lana Lončar, Kristina Milićević i Slađana Andrić. Već na startu pulenke Radeta Unčanina na svom terenu dočekuju ekipu Izviđača, a ovaj susret s kojim će biti otvorena nova sezone igra se u petak od 18 sati u SD Centar. 

“Vrijedno smo radile tokom priprema i mogu reći da spremno dočekujemo početak Premijer lige. Sastav nije kompletan, nažalost povrede nas nisu zaobišle. Na startu igramo protiv uvijek nezgodne ekipe Izviđača, očekujem dobru utakmicu i nadam se da ćemo sezonu otvoriti pobjedu”, kaže dugogodišnja prvotimka Borca, Jovana Novaković (21).

Pivotmenka aktuelnih šampionki naglašava da u ekipi nema pritiska obzirom da će u novoj sezoni imati veliki izazov – odbraniti trostruku krunu.

“Kažu da je teže braniti trojefe, nego ih osvojiti. Nama to ne stvara pritisak, imamo svoje ciljeve, da svi trofeji i ove sezone ostanu na adresi ŽRK Borac i da prođemo u 3. kolo EHF Evropskog kupa”, istakla je Novakovićeva i dodala:

“Ne mogu da ne spomenem da nam dodatni vjertar u leđa daje činjenica da je iza našeg truda i rada i zalaganja stala naftna industrija Srbije. Ovom prilikom im se zahvaljujem i obećavam da ćemo nastaviti marljivo raditi i opravdati očekivanja”.

Glavne rivalke „osicama“ u borbi za vrh trebale bi biti ekipe koje su i prošle sezone vodile veliku bitku do posljednjeg kola, a to su prije svih Hadžići i podmlađeni tim Gruda. Tu su i uvijek neugodne ekipe Mire, Krivaje i Izviđača.

Parovi i satnica prvog kola, petak: Borac – Izviđač (18.00), subota: Grude – Hadžići (18.00), Zrinjski – Krivaja (18), Knežopoljka – Mira (18), nedjelja: Leotar – Ilidža (13.00), Katarina – Jedinstvo (16.30).

Tagovi: