Izložba akademskog slikara Mihaila Rakite u četvrtak 3. juna u Srpcu

U Domu kulture u Srpcu u četvrtak, 3. juna, sa početkom u 20 časova, biće otvorena izložba slika akademskog slikara Mihaila Rakite. Naziv izložbe je “Košnice pletare” a srbačkoj publici će biti predstavljeno 17 radova.

Pasionirani pčelar, Mihailo Rakita, likovnu akademiju je završio 1978. godine u Sarajevu u klasi prof. Milorada Ćorovića. Studijski je boravio u Belgiji 1985. i 1986. godine. Član je umjetničkih bratstava manastira Krke, Rmnja, Dobruna i Tavne i Udruženja likovnih umjetnika Republike Srpske. Učestvovao je u radu Likovno-ekološke kolonije “Bardača-Srbac” i drugih likovnih kolonija.

Na zajedničkim izložbama u zemlji i inostranstvu izlagao je preko 30 puta. Samostalno je izlagao u Rijeci, Nišu, Banjaluci, Beogradu, Kragujevcu…

Dobitnik je Prstena i plakete Umjetničkog bratstva manastira Krke, Plakete za slikarstvo Umjetničke galerije iz Višegrada, Zlatne plakete za slikarstvo Umjetničke galerije iz Višegrada, Zlatne plakete za slikarstvo Likovne kolonije Brčko i Plakete Grada Banjaluke za doprinos i razvoj kulture 2009. godine. Živi i radi u Bakincima.

Organizator izložbe je Centar za kulturu i sport Srbac.