Heroji Brčkog: Policajac i poštar spasli dječake od utapanja u Savi

Brčaci Elvis Kadić i Miren Ibrahimović spasili su braću  od utapanja u nedjelju poslijepodne na Savi, a brzom intervencijom, policajac i poštar po struci, postali su heroji ovog grada.

Već ove godine Elvis Kadić u Brčkom poznatiji kao “Kadija” iz Save spasio je od utapanja četiri čovjeka.

Na svu sreću u pravom trenutku i na pravom mjestu našao se i u nedjelju malo iza 17 časova. Poručuje da se ovdje svi moraju paziti jer postoje brzaci koji su opasni, a lošiji plivači trebaju da se paze.

Četvoro maloljetne djece došli su da se kupaju, više  puta sam im rekao da se paze, ima tu brzak, jer sam tu svaki dan.  Kada sam stigao do prvog, on mene potopi, ali uspio sam da ga spasim. U tom trenutku vidim da je njegov brat 30 metara od  njega. Na sreću intervenisao je policajac Ibrahimović i spasio drugog dječaka – ispričao je Kadić.

Kadić je svakodnevno na Savi, ali poručuje da je dječacima više puta sugerisao da ne idu u vodu.

Kad sam spasio prvog, samo mi je u glavi bilo da spasim i brata. Problem je samo bio jer su se oni u brzaku pokušali vraćati nazad, to je uvijek problem, morate ići  naprijed, jer vas voda nosi i ako je dobar plivač nema problema. Na svu sreću, prošlo je bez većih posljedica, jer sam na vrijeme uvidio da se utapaju – rekao je Kadić.

Policijac Miren Ibrahimović kaže da je ugledao sam na obali čovjeka koji je trčao u vodu, što mu je bilo čudno. Čuo je i ostale ljude na plaži da viču i primijetio dva dječaka kako se utapaju u vodi i odmah sam se uputio prema njima.

Dolazio sam sa bočne strane, bio sam sa čamcem, mislim da nažalost ne bih stigao, to su trenuci, jednostavno sekunde. Hvala Bogu pa su dječaci sada dobro, živi i zdravi svojim roditeljima. To je najveća nagrada, jer smo izbjegli tragediju – rekao je Ibrahimović.

Ibrahimović dodaje da  da ovaj događaj nema veze sa Savskom regatom, osim što se dogodio na rijeci Savi i to je sva poveznica.

Srećom mi smo bili na pravom mjestu u pravo vrijeme. Dvojica kolega i smo bili angažovani na osiguranju Savske regate, koju je organizovao Nautički klub Brčko Distrikt. Koristili smo dva plovila, službenim čamcem i džet ski. Vršili smo obilazak plovila koji učestvuju u regati, da bi oko 17.15 sati primijetio na lokalitetu plaže “Ciglana”, koja je  napravljena prije nekoliko godina – rekao je Ibrahimović

Prema njegovim riječima, primijetio je da se radi o djeci. Oni su povremeno nestajali ispod vode i izranjali i to je tako nekoliko puta.

Prišao sam na 10-ak metara, primijetio jednog dječaka. Već je polako gubio snagu, skočio sam i hvala Bogu uhvatio sam ga za odjeću, stavio na sebe i uspjeli isplivati do obale. Drugog je iz vode izvadio čovjek koji je uskočio u vodu. Dječaci imaju 11 i 12 godina. Uhvatio ih je protok i na metar i po se može utopiti – dodao je Ibrahimović.

Dodaje Ibrahimović da je mala vjerovatnoća da se nađu u tom trenutku i da spasi dva mlada života.

Kada sam došao vidio sam da je dječak bio potonuo, jer se bio izmorio, samo sam uspio da mu vidim kosu, ja sam u tom momentu skočio u vodu. Podigao sam ga na leđa i bio se nagutao vode i nakon 15 sekundi došao je sebi  – rekao je Ibrahimović i naglašava da je presudan  značaj u ovom spašavanju imao Elvis Kadić, poštar po struci, piše Glas Srpske.

srpskainfo.com

Tagovi: