Francuska donosi nove propise, Đoković ne može da uđe u državu

Desiće mu se isto što i u Australiji!

Novak Đoković ne može da brani titulu na Australijan openu, a po svemu sudeći neće moći da brani ni pehar osvojen prošle godine na Rolan Garosu. 

On je tada senzacionalno savladao prvo Rafaela Nadala u polufinalu, pa Stefanosa Cicipasa u finalu, ali sada je ATP saopštio da će od sljedeće nedjelje svi teniseri koji žele da se takmiče na turnirima u Francuskoj morati da budu vakcinisani. 

Prvi turnir na kome će ta pravila važiti je čelendžer u Kimpeu koji počinje 24. januara. Rolan Garos počinje 23. maja, što je četiri mjeseca kasnije. ATP je svim igračima poslao mejl u kome navode da su obaviješteni od strane francuske teniske federacije da će u narednim danima Vlada Francuske donijeti odluku da nevakcinisani sportisti neće moći da se takmiče u ovoj državi. 

Kako se navodi nije u potpunosti jasno kakve će mogućnosti oko eventualnog izuzeća biti. 

Za sada nije jasno da li će igrači koji su nedavno preležali kovid 19 moći da se takmiče ako nisu primili bar jednu dozu vakcine. Potrebno je dodatno pojačnenje francuske Vlade - piše u mejlu koji je ATP poslao teniserima.

Ipak kako navode strani mediji ATP je saopštio da će postojati mogućnost da se izuzeće od vakcinacije dobije. 

Teniseri će morati da budu vakcinisani ili će morati da imaju medicinski sertifikat koji im dozvoljava da budu izuzeti od vakcinacije zbog medicinskih razloga - navodi se u saopštenju.

mondo.ba