Evo šta morate da znate o životu poslije razvoda

O tim stvarima vam niko ne priča, a morate ih znati poslije razvoda.

1. Donošenje odluka će ići lakše

- Sjećam se da kada je moj bivši otišao i odselio se od mene i mog sina, odmah sam ofarbala zidove u žuto. Prije toga, on je uvijek donosio odluke i radio kućne poslove kada on želi, pa bi obično kačenje slike na zid trajalo danima. Farbanje zidova u žuto bio je simboličan gest za moju slobodu - rekla je jedna mama iz Kalifornije.

2. "Samohrani" prijatelji su vam neophodni

Mnogo stvari sa kojima se suočavaš nisu iste koje imaju i tvoji prijatelji koji su u braku. Zaista može biti korisno imati malo "pleme" za sebe, ljude koji razumeju logističke i emocionalne implikacije samohranog roditelja i koji će učiniti uslugu umjesto vas: pomoći vam u nabavci ili čišćenju, piše Espreso.rs.

Pomalo je čudno tražiti od prijatelja koji su u braku da to urade, jer oni baš i nisu najbolje rješenje u hitnim situacijama.

3. Možda ćete zažaliti što ste bili fini

- U početku nisam insistirala na alimentaciji, jer sam željela da održim dobar odnos sa bivšim mužem. Mislila sam da će taj potez uništiti naš odnos. Međutim, zaista treba da se zaštite finansijski. Kada su kasnije stvari postale kritične u vezi sa našim sinom, morala sam da tražim alimentaciju čak preko suda i to je ispala prava drama. U prvo vrijeme sam mislila da ćemo ostati prijatelji narednih 20 godina - rekla je jedna mama iz NJujorka.

4. Razvod vas može učiniti boljom mamom

Jedna mama je rekla da su ona i njen bivši muž imali različite stavove u odgajanju djece. Ona je rekla da bi često, kako bi održala dobar odnos između njih, prećutkivala ono što joj smeta. Nakon što su se razišli, ona je mogla da ima svoje "JA" i postala je smirenija i odmerenija u odnosu prema djeci. Postala je bolja mama jer nije živjela u sijenci.

5. Odaberite prijatelja

Neki ljudi ne žele da biraju između partnera koji se razvode. Ako ne odaberu, neće biti bliski ni sa jednim od njih. Priklonite se ljudima koji vas odaberu i sa njima stvorite čvršće prijateljstvo.

Tagovi: