Epidemija uticala i na manifestacije u Srpcu: “Bik fest” otkazan, “Biciklijada” odgođena

Tradicionalna manifestacija “Bik fest” u Sitnešima je otkazana, dok će “Srbačka biciklijada” biti pomjerena za ljeto, saopštili su organizatori ovih manifestacija.

“Bik fest” je trebalo da bude održan 30. maja, treću godinu zaredom, ali je odlučeno da ovaj događaj koji je okupljao blizu hiljadu posjetilaca iz svih krajeva bivše Jugoslavije bude prolongiran za naredno proljeće.

- Zaključili smo da nema uslova za održavanje jer epidemiološka situacija još nije na zadovoljavajućem nivou a na snazi je i zabrana okupljanja više od 50 ljudi - rekao je jedan od organizatora Vid Babić.

“Biciklijada” je prema prvobitnom planu organizatora bila zakazana za 31. maj, ali će, prema riječima direktorice Turističke organizacije Srbac Radisave Šuščević novi termin najvjerovatnije biti tokom ljeta, piše Glas Srpske.

- Čekamo odluke Republičkog štaba kako bismo vidjeli da li će biti dozvoljena veća okupljanja u narednom periodu - rekla je Šuščević i izrazila nadu da će situacija već u prvoj polovini juna biti jasnija.

Krajem maja trebalo je da bude održana i tradicionalna godišnja skupština Udruženja lažova iz Sitneša, koja je zbog epidemije virusa korona takođe odgođena za iduću godinu.