Dušan Sekulić održao koncert u Andrićgradu

Svjetski virtuoz na harmonici Dušan Sekulić održao je večeras koncert na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu u okviru obilježavanja krsne slave opštine Višegrad - Male Gospojine.

- Višegradskoj publici predstavili smo šarolik program i prikazali harmoniku u drugačijim stilovima - tango, klasika, rok, autorske obrade - rekao je Sekulić.

On je istakao da nosi pozitivne utiske iz Andrićgrada i da je bilo veoma lijepo.

Prigodan program izveli su i mališani iz obdaništa "Neven".

Direktor obdaništa Danka Mitrović rekla je da su u programu učestvovale tri vaspitno-obrazovne grupe i da su se djeca predstavila u različitim tačkama - od folklornih nastupa do dječije peoezije.

- Počastvovani smo što je kompletan program prepušten našoj djeci i vaspitačima - istakla je Mitrovićeva.

Ona je napomenula da je ovo jedan od načina da djecu podsjete kojoj kulturi i tradiciji pripadaju i da nikada ne treba da odustanu od vlastitog identiteta.

- Jedan od načina da budu posvećeni sebi jeste i pripadnost gradu u kome odrastaju - naglasila je Mitrovićeva.

Višegrad je danas proslavio slavu opštine Malu Gospojinu, a povodom toga služena je Sveta liturgija u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice i organizovana litija kroz grad u kojoj je učestvovao veliki broj građana.

U okviru slavskih svečanosti, danas je organizovan i prijem za penzionere Opštinske uprave Višegrad na kojem su im uručeni prigodni pokloni. 

 

nezavisne.com