Doboj: Odgođen 52. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona

Članovi Upravnog odbora (UO) Rukometnog saveza Republike Srpske podržali su na sjednici u Doboju odluku komesara takmičenja Premier lige BIH Srđana Jovića o prekidu takmičenja, prouzrokovanu pandemijom virusa korona. Eventualno proširenje lige je nemoguće, jer za takvu ideju neće glasati srpski članovi u Upravnom odboru Rukometnog saveza BiH.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić zahvalio se članovima UO RSRS što su prvu sjednicu  nakon stišavanja pandemije održali u Doboju, gradu rukometa. On je najavio da će 52. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u Doboju ipak biti održan u drugom terminu i u drugom formatu.

Upravni odbor RS RS u potpunosti podržava odluku komesara takmičenja Premier lige BIH Srđana Jovića iz Doboja o prekidu takmičenja, jer je ona legalna i obavezujuća u prvom stepenu. Po toj odluci novi šampion je banjalučki Borac m;tel, a iz lige su ispali Iskra iz Bugojna, Goražde i zvornička Drina.

Stav RK Sloga iz Doboja je da je sezona definitivno završena. O proširenju lige, kako traže pojedini klubovi iz FBIH, nema ništa, jer su za takvu odluku potrebni i glasovi srpskih članova u Upravnom odboru RS BIH, a oni je neće podržati.

Članovi UO RSRS donijeli su i odluku da Regionalni rukometni savez Banjaluka bude primljen u RSRS kao njen punopravan član, a raspravljano je i o pripremama za novu takmičarsku sezonu. Potvrđena je i odluka o prekidu takmičenja u omladinskim ligama koje su pod ingerencijom RS RS.