Dječaci spasili povrijeđeno štene i položili ispit humanosti

O tome da nas naša djeca najbolje mogu učiti o tome šta su ljubav i empatija, svjedoči i primjer iz Sanskog Mosta, gdje su trojica dječaka zbrinula i spasila psića kojeg je udario i odbacio automobil. Dogodilo se to u centru ovog grada, a trojica mališana kažu da su krenuli kupiti sladoled i tada vidjeli povrijeđeno štene.

- Samo je ležao pokraj kante za otpatke i molećivo nas gledao. Ljudi koji su bili tu rekli su da ga je udario automobil i da mu je slomljena jedna noga. Bilo ga nam je žao i donijeli smo mu hranu i vodu, a onda smo ga pokrili da mu ne bude hladno - kaže Ahmad Jašarević, jedan od dječaka.

Kaže kako je potom, dok su njegovi drugovi Sanel Vojniković i Danis Kljajić ostali da paze na povrijeđenog psa biciklom otišao do kuće i od roditelja zatražio da nazovu veterinara, što su oni i učinili. To se ubrzo i dogodilo, pa je na lice mjesta izašao vetetrinar Admir Talić, te odvezao povrijeđeno štene u Veterinarsku stanicu.

- Uradili smo imobilizaciju slomljenog ekstremiteta, dajemo mu kvalitetniju hranu i on je sada dobro. Očekujemo da kompletan oporavak bude za petnaestak dana. Poslije oporavka pokušaćemo da ga negdje udomimo - kaže Talić.

Ovaj humani čin trojice dječaka naišao je na izuzetno pozitivan odjek i velike simpatije u ovdašnjoj javnosti, a Ahmed, Sanel i Danis su nam pokazali šta je to ljubav koja pokreće svako ljudsko biće.

nezavisne.com

Tagovi: