Dervenćanka, majka troje djece, demantuje: Nisam krala u Srpcu za vrijeme policijskog časa, bila sam u porodičnoj kući

Nisam lopov! Nisam krala u susjednoj opštini Srbac, i to još u vrijeme policijskog časa, a u selu Kobaš našla sam se u svojoj porodičnoj kući, koju dijelim sa rođenim bratom, a sa kojim, poput mnogih drugih, imam neriješene imovinske sporove.

Ovo, za naš portal, tvrdi 31-godišnja Dervenćanka Hadžera-Anđelija Grbić, demantujući da je uopšte bila uhapšena, ali da je, kao samohrana majka troje malodobne djece, nikada kažnjavana, uz to političkički i društveno angažovana, zahvaljujući neprovjerenim medijskim natpisima neosnovano ojađena i oklevetana.

Hadžera, koju, kako ističe, godinama poznanici znaju kao - Anđeliju, a koje će ime uskoro i zvanično i ponijeti, tvrdnju da nije bila uhapšena ni privedena, potkrepljuje telefonskim pozivom derventske policije, da dođe i da da izjavu na okolnosti prijave iz Srpca  „da je provalila u kuću u Kobašu“.

- U policijskoj stanici u Derventi sam objasnila da sam se, silom neprilika, na nepredviđen način našla, zapravo, u našoj porodičnoj kući, sa dijelom koji i meni pripada. Problem je nastao pošto brat koji živi u Francuskoj nije ispoštovao dogovor i ostavio mi ključ od kuće. Sa dodatnim problemom sam se suočila pošto nisam našla svoje neophodne lične stvari nego i namještaj. Prihvatila sam sugestiju da nesuglasice sa bratom riješim sudskim putem. Odmah nakon što sam dala izjavu slobodno sam napustila derventsku policijsku stanicu tako da uopšte nisam bila uhapšena ni privedena - kaže Anđelija.

Iz Policijske uprave Gradiška saopštili su da je slučaj Policijskoj stanici Srbac prijavljen u ponedjeljak 23. marta oko 21 čas. Iz gradiške PU naveli su da je oštećeni vlasnik kuće, kako se ispostavilo njen brat iz Francuske, izjavio da je „nepoznata osoba provalila u njegovu porodičnu kuća“, kao i da je poliicja „ubrzo identifikovala Hadžiru G.“.

Vijest da je „Dervenćanka krala u Srpcu i to za vrijeme policijskog časa“, izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama gdje je naša sagovornica na svom Fejsbuk profilu „Anđelija-Anđelija“, uz demant i apel „Ostani kod kuće…“, iznijela svoju verziju slučaja.

- Ispalo je da, dok apelujem na druge da ostanu kod kuće, ja kradem po tuđim kućama i to u drugoj opštinu i još u vrijeme policijskog časa! Inače, po udaji, napustila sam porodičnu kuću u Kobašu, u koju sam kao i u naš pilićarnik ulagala značajna sredstva i trud. Pošto sam ostala na ovim prostorima, zadržala sam pripadajući dio domaćinstva dok su se sestra koja živi u Francuskoj, i majka koja živi sa mnom u Derventi, odrekli svog dijela u korist brata, kao muškog nasljednika. Međutim, očito problem je u tome što to i sudski nismo riješili - konstatuje naša sagovornica.

Ona dodaje da je pogotovo bila pogođena kada se suočila sa činjenicom da joj osim neophodnih ličnih stvari nedostaju i dijelovi namještaja. Zato je, i ne krijući, posegla za kosačicom, trimerom i sitnim alatom, uz poruku bratu da će mu to biti vraćeno kada i on njoj bude vratio njene stvari.

- Jasno je da te stvari nisam imala namjeru da ukradem niti prodam. Jer, to je mala vrijednost u odnosu na moje. Sve te stvari koje sam donijela u Derventu sam, na njihovu sugestiju, uredno predala policiji. A, nažalost, spor sa bratom sam očito primorana da riješim sudskim putem kako više ne bih upadala u tu nepriliku - ispričala je za naš portal Anđelija.

Ona naglašava da se sve tog dana odigralo oko 18 časova, a ne u vrijeme policijskog časa, kao i da ništa, na svom imanju, nije krila od obližnjih komšija.

Borba i za istinu

Anđelija-Hadžera kaže da među Dervenćanima, što su potvrdili i mnogi njeni sugrađani otvorenom podrškom na društvenim mrežama, važi za politički i društveno vrlo angažovanu osobu.

- Nikada se ni prekršajem nisam sukobila sa zakonom. A, neopravdano sam ocrnjena u jeku ove borbe sa korona virusom, ali i istovremene borbe da kao samohrana majka othranim i podignem svoje troje djece od tri, pet i deset godina. Brinem i o bolesnoj majci. Upravo zbog njih, ali i javnosti, stalo mi je da se sazna prava istina - naglašava naša sagovornica, što ovim prilogom i činimo.

Ninko ĐURIĆ