Čoliću četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara

U Okružnom sudu u Banjaluci Marko Čolić je osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića u banjalučkom naselju Obilićevo.

Kovačević je pretučen 26. avgusta prošle godine teleskopskim palicama, a kao napadači označeni su Marko Čolić i Nedeljko Dukić.

Marko Čolić, inače poznati banjalučki bokser, od samog početka sudskog postupka negirao je bilo kakvu povezanost sa ovim slučajem.

Potraga za Nedeljkom Dukićem još uvijek traje.

Uporedo sa sudskim postupkom, za Dukićem je na snazi međunarodna potjernica.

Na dan hapšenja Čolića, 8. septembra prošle godine, Dukić je preko graničnog prelaza Gradiška ušao u Hrvatsku. Preko granice ga je prevezao prijatelj, koji se vratio u BiH. Dukić je otišao u Sloveniju i utvrđena je i lokacija na kojoj je bio nekoliko dana, a zatim mu se gubi svaki trag, piše ATV.

Kovačević: “Suđenje mi je nanijelo više stresa nego kobna noć”

Novinar BN Televizije Vladimir Kovačević rekao je da neće komentarisati visinu presude, ali je istakao da je mu je drago što je konačno završeno.

Nakon što je Marko Čolić osuđen zbog pokušaja ubistva Kovačevića na četiri godine zatvora, novinar BN Televizije rekao je da mu je drago da je sve konačno završeno.

– Ovaj sudski postupak mi je nanio više stresa i teže mi je pao nega ta kobna noć kad su me napali. Bitno je da je pravda koliko toliko zadovoljena. I dalje nemamo imena nalogodavaca, jer osuđeni Čolić nije imao razlog za pokušaj ubistva. Očigledno je da se iza naredbe krije neko drugo, a nadam se da će to pokazati neka druga istraga – istakao je Kovačević, prenosi Srpskainfo.

Dodao da je bitno da će svaki naredni napadač na novinare razmisliti da li će to uraditi, kada neko bude tražio od njega.