„C.E.Z.A.R.“ radi na promociji turizma kroz 3D natpise Srpca

Udruženje građana „C.E.Z.A.R.“ krenuće uskoro u realizaciju projekta pod nazivom „Volim Srbac“ u sklopu kojeg će na nekoliko lokacija u Srpcu biti postavljeni 3D natpisi sa ciljem uljepšavanja i veće turističke prepoznatljivosti naše opštine.

Ugovor o realizaciji ovog projekta danas je potpisala izvršni direktor udruženja Tanja Šnjegota sa direktorom programa Omladinske banke Željkom Paukovićem. Vrijednost ovog projekta iznosi 2250 KM od čega će Fondacija Mozaik obezbijediti 1500 KM dok će ostatak izdvojiti udruženje „C.E.Z.A.R.“ i donatori – Opština Srbac i Nenad Srdić iz Srpca.

Direktorica Cezara Tanja Šnjegota kaže da će na ovaj način opština Srbac postati prepoznatljiva na mapi turističke ponude regiona a uključivanjem velikog broja volontera uticaće se na razvoj aktivizma kod mladih.

„Odlučili smo dati svoj doprinos razvoju turizma i postaviti 3D natpise na nekoliko lokacija u našoj opštini, koje bi postale turistički prepoznatljive. Naš prvobitni plan je da to budu lokacije u užem gradskom jezgru, poput omladinskog i gradskog parka i centra grada. Uskoro bismo trebali kontaktirati firme koje vrše 3D proizvodnju, te ugovoriti najpovoljnije ponude za naš projekat“, rekla je Šnjegota za Radio Srbac.

Postavljanje natpisa je okvirno planirano u avgustu, a paralelno s tim odvijaće se onlajn kampanja #volim Srbac kojom će se promovisati projekat i privući turisti.

„Uz pomoć volontera iz osnovnih i srednjih škola, i drugih koji su registrovani u bazi našeg Lokalnog volonterskog servisa, pravićemo fotografije ovih natpisa, koje ćemo dijeliti na društvenim mrežama, te ćemo putem onlajn kampanje privući mnoge građane naše opštine da posjete ove lokacije. Nakon toga će naša priča privući i ljude iz regiona“, istakla je Šnjegota.

Ona je dodala da će volonteri biti zaduženi i za pripremu terena za postavljanje natpisa, farbanje slova i pomoć prilikom njihovog postavljanja.

„Ovim projektom Srbac će dobiti modernu notu, budući da se 3D natpisi nalaze i u mnogim poznatim svjetskim gradovima. Dodatna vrijednost ogleda se prije svega u besplatnoj promociji projekta i Srpca, koja će nesumnjivo uticati na razvoj turizma. Takođe, vrijednost se ogleda i u tome što će ovo biti prvi projekat ovakvog tipa, a realizovaće ga omladina“, naglasila je Šnjegota.

Projekat „Volim Srbac“ dobio je podršku za finansiranje kroz kampanju Omladinske banke BiH kod Fondacije Mozaik. Prethodno je bilo organizovano onlajn glasanje na portalu lonac.pro koje je trajalo do 14. maja a zahvaljujući broju dobijenih glasova, „C.E.Z.A.R.“ je dobio mogućnost da ostvari svoje ideje kroz ovaj projekat.