"C.E.Z.A.R." objavio konkurs za najbolju fotografiju i likovne radove

Povodom Dana planete Zemlje koji se obilježava 22. aprila, Udruženje građana “C.E.Z.A.R.” objavljuje konkurs za najbolju fotografiju i likovne radove.

Konkurs se organizuje sa partnerskim organizacijama Centar za edukaciju mladih CEM Travnik i Vijeće mladih općine Stari Grad Sarajevo.

Pozivaju se mladi iz Srpca, Travnika i Sarajeva da fotografijom na kreativan i originalan način izraze stav prema zaštiti životne sredine – koliko je vole i čuvaju, a motivi mogu biti i detalji iz okruženja koji oslikavaju primjere dobre ili loše ekološke osviještenosti.

Takođe se pozivaju mladi iz navedenih gradova da svojim crtežima ili ilustracijama ukažu na važnost očuvanja životne sredine i recikliranja i odvajanja otpada, ali i da promovišu zavičaj u kojem žive. Likovna tehnika izrade radova je slobodna i po izboru.

Oni koji budu konkurisali potrebno je da pošalju jednu fotografiju i/ili likovne radove na e-mail adresu: 𝗹𝘃𝘀.𝘀𝗿𝗯𝗮𝗰@𝗴𝗺𝗮𝗶𝗹.𝗰𝗼𝗺.

U poruci je potrebno napisati ime, prezime, godine i mjesto prebivališta, naziv/opis fotografije i ukoliko želite kratak opis likovnog rada. Takođe, likovne radove možete i donijeti lično u prostorije jedne od partnerskih organizacija.

Rok za dostavljanje fotografije i likovnih radova je 15. maj.

Svaka od partnerskih organizacija će imati zadatak da izabere najbolje likovne radove. Komisija će takođe birati i najbolju fotografiju a konačni pobjednik će se dobiti nakon onlajn glasanja.

Najbolji likovni radovi će biti odštampani na promotivni materijal a autor najbolje fotografije dobija plaketu i poklon iznenađenja.

Likovni i foto konkurs se realizuje u sklopu projekta “Youth Corners of Trust and Peace”, koji finansira Američka ambasada u BiH.

srbac-rs.com