Čestitka načelnika i predsjednika povodom pravoslavne Nove godine

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević i predsjednik Skupštine opštine Miloš Budić uputili su čestitku građanima opštine Srbac koji praznuju Novu 2021. godinu po julijanskom kalendaru.

U svojoj čestitki su poželjeli da im Nova godina bude ispunjena dobrom i napretkom na ličnom, porodičnom i profesionalnom planu.

“Prije svega, želimo da praznični dani donesu dobro zdravlje i potrebnu snagu da prevladamo sve teškoće sa kojima smo se suočavali u prethodnom periodu, a uz poštovanje epidemioloških mjera i savjesno i odgovorno ponašanje, ne sumnjamo da ćemo u tome i uspjeti.

Svim građanima želimo da se još više međusobno razumijemo i poštujemo u duhu dijaloga i tolerancije, a prije svega da se okupimo oko zajedničkih ciljeva i interesa kako bismo gradili Srbac i Republiku Srpsku kao prosperitetno mjesto za život i omogućili budućim pokoljenjima da ostanu na ovom području i zasnuju svoje porodice.

Neka nam ovaj praznik, koji se u našem narodu svetkuje i kao Mali Božić, protekne u miru i jedinstvu, uz poštovanje svih pravoslavnih običaja i tradicije našeg naroda.

Naši vjernici ujedno proslavljaju i praznik Svetog Vasilija Velikog, kao zaštitnika svojih domova, pa vam ovom prilikom želim da krsnu slavu provedete u porodičnom okruženju u miru i sreći.

Neka Vam je srećna i Bogom blagoslovena Nova 2021. godina”, kaže se u zajedničkoj čestitki.