Čeda Jovanović kandidat Željka Komšića za kantonalnog ministra?

Demokratska fronta je kandidovala Čedomira Jovanovića za funkciju ministra u više kantolanih vlada, između ostalih i za ministra obrazovanja USК, nezvanično saznaje ATV.

Kako nezvanično saznajemo, Jovanović, koji je ujedno i savjetnik lidera DF-a i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića kandidat je za pozicije na kojima je zbog konstitutivnosti potreban Srbin.

Lider Liberalno demokratske partije je doživio krah na nedavno održanim izborima u Srbiji gdje je bio nosilac liste “Koalicija za mir”, koja je osvojila svega 0,32 odsto.

Koalicija za mir", koju pored LDP čini još devet pokreta i stranaka, tako nije uspjela da osvoji ni blizu tri odsto glasova, koliko je potrebno za ulazak u Skupštinu Srbije.

Ovu koliciju čine LDP, Tolerancija Srbije, Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca, Vlaška narodna stranka, Liberalno demokratski pokret Vojvodine, Udruženje Jugoslovena u Srbiji, Akciona mreža asocijacija i romskih organizacija, Udruženje građana "Rumuni Homolja" i Skaska.

Republička izborna komisija odbila je prigovor Koalicije za mir, na rješenje RIK-a kojim je ta komisija odbacila prijedlog izborne liste Čedomira Jovanovića da joj se utvrdi položaj koalicije stranaka nacionalnih manjina.

Tagovi: