Bronza za Stefana Gavranovića na karate kupu u Modriči

Desetogodišnji karatista Stefan Gavranović iz Srpca ostvario je novi uspjeh osvojivši bronzanu medalju u katama na kup takmičenju “Ujedinjeni karate stilskih federacija” koji je proteklog vikenda održan u Modriči.

Stefan se takmičio u konkurenciji karatista uzrasta do 11 godina a nastupio je kao član Kluba borilačkih sportova Modriča.

Pored takmičenja, održan je i seminar za karate stručnjake, kao i polaganje za visoka zvanja u borilačkim sportovima, a učešće su uzeli treneri iz NJemačke, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

Medalja u Modriči je još jedno u nizu priznanja za mladog Srpčanina koji je od 10. do 13. septembra ove godine, na svjetskom karate kupu za mlađe uzraste u poljskom Ščećinu, osvojio srebrnu medalju u katama. Stefan se u Poljskoj takmičio kao član reprezentacije Republike Srpske, pod okriljem Karate saveza RS, zajedno sa još 20 sportista iz svih krajeva Srpske.

U decembru prošle godine proglašen je i za najperspektivniju mladu nadu na takmičenju u Šamcu koje su organizovali Karate federacija RS i Ujedinjeni karate savez (WKF).