Brođanin Aleksandar Rakić - budući vladar UFC

Aleksandar Rakić se priprema za najveću borbu u karijeri. Brođanin na “privremenom radu” u Austriji koji nastupa pod srpskom zastavom kao UFC borac, četvrti je na listi izazivača u poluteškoj kategoriji, a 6. marta boriće se s Brazilcem Thiagom Santosom.

Pobjeda u tom dvoboju mogla bi Rakiću već ove godine donijeti priliku za titulu u diviziji koju nakon odlaska Johna Jonesa među teškaše drži Jan Blachowicz.

– Čeka me Brazilac Santos, drugorangirani izazivač u poluteškoj kategoriji. Tražio sam borbu s TOP 5 protivnikom i dali su mi njega. Ovo je sjajna prilika i jedva čekam svijetu pokazati da ću uskoro postati broj 1, poručio je Rakić, koji u karijeri ima 13 pobjeda i dva poraza, nekoliko dana uoči borbe kojom će biti otvoren glavni program UFC-a 259.

Santos izuzetno cijeni Rakića kao protivnika i jedva čeka ovaj meč.

– Aleksandar je izuzetno čvrst borac. Mlad je i već je upisao nekoliko sjajnih pobjeda u UFC-u. Visok je, jak, ima dobar raspon ruku i snažne udarce. Vrlo je dobar u kickboxingu, a rušenjima i rvanju okreće se po potrebi. Mislim da će ovo biti sjajan meč, najavio je Brazilac u razgovoru za MMA Junkie.

UFC je uoči ove borbe odlučio MMA fanove nagraditi najboljim potezima Rakića u najmoćnijoj MMA organizaciji uz pitanje: Koliko je dobar Aleksandar Rakić? Većina fanova je odgovorila da je dovoljno dobar da bude novi prvak.

D. M.