Brazil plesao i brojao do četiri, pa čuvao snagu za Hrvate!

Fudbalska reprezentacija Brazila plasirala se u četvrtfinale Mundijala u Kataru pošto je večeras razbila Južnu Koreju rezultatom 4:1.

Brazilci su sve dileme oko pobjednika riješili do 36. minuta kada su već imali ogromnih 4:0. Strelci su bili Vinisijus Žunior, Nejmar, Rišarlison i Paketa.

U sedmom minutu, Rafinja je probio po desnom boku, vratio povratnu koju su promašili Rišarlison i Nejmar, ali zato nije Vinisijus na drugoj stativi - 1:0.

U 11. minutu je Rišarlison oboren u kaznenom prostoru, sudija je opravdano pokazao na bijelu tačku, a odgovornost je preuzeo Nejmar i pogodio za 2:0.

Onda smo u 29. minutu vidjeli vjerovatno najljepšu akciju na turniru, koju je započeo i završio - Rišarlison. Prvo je doslovno pimplovao loptu glavom, pa nastavio kretanje posle odigravanja do Markinjoša, a potom dobio pravovremeni pas od Tijaga Silve i rutinski pogodio za 3:0. Da, dobro vidite, u ovoj akciji su učestvovala dvojica štopera Brazila!

Novu predivnu akciju gledali smo u 36. minutu, Vinisijus je probio po lijevom boku, "bocom" je nabacio Paketi na volej, ovaj buši mrežu - 4:0.

Brazilci su vrlo lako mogli da imaju i 5:0 ili 6:0, da su malo više koncentracije u završnici imali Vinisijus, a posebno Rišarlison, koji je u nadoknadi vremena izbio sam na golmana, ali nije dobro šutirao.

Brazilci su očekivano spustili gas u drugom poluvremenu, ali su i tako imali šansi za nove pogotke. Sada je promašajima u prvi plan iskočio Rafinja, čija je dva odlična pokušaja zaustavio golman Kim.

Južna Koreja je najbolju priliku imala sredinom drugog poluvremena, imali su tri pokušaja u jednom napadu, ali je zablistao i Alison.

Ipak, golman Liverpula ništa nije mogao u 76. minutu. Paik Song-Ho je posle odbijene, primio i namestio loptu i sa nekih 30 metara probušio mrežu za počasni pogodak Južne Koreje.

Malo je faililo da tri minuta kasnije Koreja postigne novi pogodak, Čo je pobjegao čuvarima i iskosa sa desne strane ponovo namučio Alisona, koji je upisao novu odličnu intervenciju. 

Brazilci su objektivno drugo poluvrijeme iskoristili i da odmore neke igrače, izašli su Militao, Nejmar, Danilo, Vinisijus, šansu je ponovo dobio nenadmašni Dani Alveš, kao i Bremer, treći golman Veverton, Rodrigo i Martineli. 

U poslednjim minutima su odbrojavali do kraja i čekali kraj da proslave pobjedu, do kraja su sačuvali snagu i rezultat i zakazali duel sa Hrvatskom u petak od 16.00. 

sportske.net