Braća sačekala lopova koji im je krao svinje, pretukli ga i slupali mu auto

S.G. (23) iz Gradiške zadobio je tjelesne povrede zbog kojih je završio na UKS RS, kada su su ga trojica braće zatekla u pokušaju krađe svinje na svom imanju u mjestu Brezik Laminci.

Braća M.S. (31), M.S. i V.S. iz Gradiške su uhapšeni i osim za nanošenje povreda sumnjiče se i da su mu polupali stakla na audiju u kojeg je osumnjičeni za krađu namjeravao natovariti svinju.

Kako "Nezavisne" saznaju, u proteklom periodu na ovom imanju ukradeno je sedam svinja te su noćas oko 01,50 vlasnici odlučili sačekati lopova za kojeg se kako saznajemo ispostavilo da im je poznanik.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Gradiška, postupili su po prijavi da je na  farmi za uzgoj životinja u mjestu Brezik Laminci u Gradišci, zatečen S.G. u izvršenju krivičnog djela teška krađa.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici kojom prilikom je utvrđeno da je lice S.G. iz Gradiške, pokušalo da iz uzgojnog boksa otuđi svinju, a u čemu su ga spriječila lica inicijala M.S., M.S. i V.S. svi iz Gradiške, koji su  upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta oštetili putnički automobil vlasništvo S.G., te istom nanijeli tjelesne povrede. Licu S.G. pomoć je ukazana u Službi hitne pomoći Gradiška, dok su lica M.S., M.S. i V.S. lišena slobode - navodi se u saopštenju policije.

Kako dodaju, daljim operativnim radom, policijski službenici došli su do saznanja da je  S.G.  i u proteklom periodu počinilo krivično djelo teška krađa i da je iz uzgojnog boksa navedene farme ukrao više svinja.

U toku je kriminalistička obrada lica S.G. a o navedenom događaju obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se nakon preduzetih svih potrebnih mjere i radnji i dokumentovanja predmeta, protiv lica S.G., M.S., M.S. i V.S. dostavi izvještaj za počinjena krivična djela - dodaju iz policije.

nezavisne.com

Tagovi: