Besplatno testiranje studenata na virus korona

Dom zdravlja Srbac izvršiće u subotu 30. maja testiranje 42 studenta sa područja opštine Srbac na prisustvo virusa korona. U pitanju su studenti koji su korisnici smještaja Studentskog centra „Nikola Tesla“ u Banjaluci i koji su obavezni da daju uzorke na testiranje a nalaz će morati dostaviti prilikom ponovnog useljenja u ovaj objekat.

Testiranje će biti obavljeno u prostorijama Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Srbac sa početkom u 9 časova, a na osnovu spiska koga je ovoj ustanovi dostavio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Institut je odredio da se testiranje svih studenata obavi 30. maja, tako da testiranje neće biti moguće u drugim terminima. Pozivaju se studenti da se obavezno odazovu testiranju koje će biti besplatno.

Ujedno se obavještavaju građani da je u Domu zdravlja počelo i serološko testiranje na novi virus korona (SARS-CoV-2) kojim se može utvrditi prisustvo antitijela u krvi koja otkrivaju da li je neko trenutno zaražen, kao i da li je ranije bolovao od Covid-19. Cijena ove usluge je 40 KM.

Tagovi: