Banjolučani flašom udarili poznanika pa mu polupali auto

Policija je uhapsila S.M. i M.Z. iz Banje Luke zbog sumnje da su pijani napali jednu osobu i udarili je flašom, a potom šipkama polupali njegov automobil, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Iz Policijske uprave Banja Luka saopštili su da se sve desilo juče oko jedan sat iza ponoći.

- Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, preduzimanjem operativnih mjera i radnji, identifikovali su i izrvšili kriminalističku obradu lica S.M. i M.Z. oba iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela tjelesna povreda i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. Navedena lica se sumnjiče da su istog dana oko 01 čas u Banjoj Luci fizički napala oštećeno lice, kojeg su udarili flašom u predjelu glave, uslijed čega je oštećeno lice zadobilo tjelesne povrede. Potom uz upotrebu metalne šipke oštetila putničko vozilo marke „BMV“ vlasništvo oštećenog – saopšteno je iz PU Banja Luka.

Dodali su da je oštećenom licu ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom - kliničkom centru Republike Srpske. 

Prema policijskom saopštenju osumnjičeni su alkotestirani i tom prilikom je kod S.M. utvrđeno prisustvo od 1,81 g/kg, a kod lica M.Z. prisustvo od 2,76 g/kg alkohola u organizmu. 

- Tokom kriminalističke obrade lice S.M. pronađen je i uz potvrdu oduzet gasni pištolj i protiv navedenog lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka - navedeno je u saopštenju.

glassrpske.com

Tagovi: