Banja Luka će biti domaćin djeci sa Kosova i Metohije

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić biće sutra u Banjaluci domaćin prijema za 260 učenika sa Kosova i Metohije i 40 učenika iz Gline sa Banije, koja je bila pogođena zemljotresom.

Prijem će biti upriličen u 12 časova u holu Administrativnog centra Vlade Republike Srpske, a prijemu će prisustvovati i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, najavljeno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je nakon svečanog programa predviđeno zajedničko fotografisanje kod fontane ispred zgrade Vlade Republike Srpske.

Kamermanima i foto-reporterima biće omogućeno snimanje kadrova u toku svečanog prijema, a izjave za medije predviđene su po završetku prijema, oko 12.45 časova.

U saopštenju se navodi da se projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji realizuje deseti put, a u Republiku Srpsku doputovaće ukupno 461 učenik uzrasta od 10 do 15 godina, u pratnji 45 prosvjetnih radnika.

 

SRNA

Tagovi: