Američka vakcina biće registrovana do kraja novembra

Direktor američkog nacionalnog instituta za zdravlje Frensis Kolin izjavio je danas da će najverovatnije do kraja novembra biti registrovana američka vakcina protiv korona virusa.

"Malo je vjerovatno da će se to desiti prije kraja novembra, s obzirom na standarde koji moraju da se poštuju. To će biti vakcina koja je testirana po najstrožim standardima bezbjednosti i djelotvornosti", rekao je Kolins, prenosi CNN.

Upitan da prokomentariše napade američkog predsjednika Donalda Trampa na direktora Instituta za alergologiju i infektivne bolesti Entonija Faučija, Kolins je dao podršku svom kolegi, ističući da je on najpoštovaniji infektolog na svijetu u koga ima veliko povjerenje.

On je upozorio ia SAD nikada nisu izašle iz prvog talasa virusa, koji je posebno pogodio Njujork, a kao dokaz za to je naveo činjenicu da se nikada broj oboljelih nije smanjio na nulu.

Kao razlog za to, Kolins je naveo neuspješno predstavljanje efikasnih javnih zdravstvenih mjera, poput obaveznih nošenja maski, socijalnog distanciranja i pranja ruku i istakao da porodice ne bi smjele da se okupljaju za predstojeći dan zahvalnosti.

Tagovi: