Agent Nikole Jokića: Za obrok je znao pojesti pola kile bureka i popiti dva litra kole

Menadžer srbijanskog košarkaša Nikole Jokića, Miško Ražnatović, ispričao je kako je od prosječnog igrača napravio NBA zvijezdu te da nije mogao ni zamisliti da će već sada napraviti ovakvu karijeru.

Ražnatović je u razgovoru za Index.hr istakao da Jokić nije baš izgledao kao na fotografijama koje su poslednjih dana postale viralne na društvenim mrežama, a na kojima je prikazan kao bucmasti dječak za kojeg se ne može naslutiti da će postati jedan od najboljih košarkaša svijeta.

"Nije bio baš kao na onim fotografijama, ali imao je višak kilograma i bio je znatno fizički slabiji od svih drugih u ekipi. Kondicioni trener odmah ga je izvukao iz timskog treninga da mu tijelo dovede u stanje da može trenirati s ostatkom ekipe. Rekao je da će se povrijediti u roku od tri dana ako odmah krene s punim treningom. Ali Jokić je pokazao da fizikalije nisu presudne i to mi je jako drago jer otvara vrata svim klincima da maštaju kako mogu postati All-Star igrači, da nije bitno imati brdo mišića i skakati ne znam koliko visoko. On je krajnje atipičan primjer, ali dobar za sve klince koji igraju košarku, pogotovo u ovoj našoj lucidnoj regiji", kaže Ražnatović pa nastavlja:

"Prije mu je bilo normalno da za obrok pojede pola kile bureka i popije dva litra kole. Ipak, to nije najsmiješnija anegdota o njemu, bolja je kada je potpisao toliko autograma da mu se upalila tetiva na ruci, zbog čega je propustio sedam dana treninga i nekoliko utakmica", priča ovaj menadžer za Index.hr, ali otkriva da je to, naravno, vremenom promijenio.

Dalje je istakao da je fokus svjetske javnosti na Denveru i Jokiću još veći jer su u play-offu pokazali nevjerovatan timski duh i velikim preokretima, prvo protiv Utaha, a zatim protiv Clippersa, pokazali da su zreli i ozbiljni.

Njegov Denver izgubio je od Lakersa u prvom meču finala Zapadne konferencije, no svakako da su i oni svjesni da ključne utakmice tek slijede i vođeni primjerom iz ranijih mečeva, pokušat će izboriti veliko finale i borbu za prsten u NBA ligi.