''Ramer'' ponovo na srbačkim putevima do 4. januara

Štampaj Pošalji
DRUŠTVO
Foto: Ilustracija

Radarski sistem ''Ramer'' ponovo je aktivan od petka 22. decembra na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška, u šta spadaju i putevi na području opštine Srbac. Ramer će sve do 4. januara kontrolisati brzinu kretanja vozila na magistralnim i regionalnim putevima.

Od ukupno 453 saobraćajne nezgode koje su se u periodu od januara do novembra ove godine dogodile na području ove uprave, neprilagođena brzina kretanja vozila bila je uzrok u 32,45 odsto ili u 147 saobraćajnih nezgoda.

Radarski sistem “Ramer” namijenjen je za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine na kolovozima bez prisustva policije i bez zaustavljanja vozila.

Ovaj sistem funkcioniše u svim vremenskim uslovima, a poseban efekat postiže u noćnim uslovima. Mjeri brzinu kretanja vozila i na udaljenosti od 500 metara u više saobraćajnih traka u oba pravca.

Radarski sistem “Ramer” smanjuje mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji počine prekršaj evidentiran ovim radarskim sistemom, obavještenje o učinjenom prekršaju će biti dostavljeno na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Gradiška pozvala je vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajne propise, naročito one koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila.

(srbac-rs.com)

NAJČITANIJE