Obnovljena škola u Nožičkom donacijom Kabineta predsjednika RS

Područna škola u Nožičkom kod Srpca ovih dana obučena je u novo ruho nakon što su postavljena nova ulazna vrata i prozori na svim učionicama.

Donacija od 20.000 KM za ovu devetorazrednu školu stigla je iz kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u sklopu jednokratne finansijske pomoći od 600.000 KM, koja je namijenjena za 30 osnovnih škola širom Srpske.

Direktor OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Slavko Dragosavljević rekao je da će nova stolarija u značajnoj mjeri poboljšati uslove rada za 98 učenika.

"Nekoliko decenija nije bilo nikakvih ulaganja u ovaj objekat, ali nećemo stati na ovome, već ćemo u narednim danima, uz pomoć mjesne zajednice Nožičko, postaviti novi parket u velikoj učionici koja je adaptirana za nastavu fizičkog vaspitanja jer nemamo fiskulturnu salu", rekao je Dragosavljević.

On dodaje da je počela i izgradnja teretane na otvorenom, u krugu škole, za šta je Ministarstvo porodice, omladine i sporta izdvojilo 7.000 maraka.

"Počela je i izgradnja igraonice kod škole uz pomoć Udruženja građana 'Moje Nožičko', a jedna od naših želja je da u narednom periodu pokušamo pronaći sredstva da saniramo dotrajalo školsko igralište", rekao je Dragosavljević.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da je ulaganje u školske objekte jedan od preduslova za opstanak škola u ruralnim područjima.

"Djeca moraju imati normalne uslove za rad, zbog čega smo u septembru prošle godine izdvojili sredstva iz opštinskog budžeta kako bi što prije bilo sanirano oštećenje plafona u jednoj od učionica zbog dotrajale krovne konstrukcije. Iz ovog primjera se vidi da je škola bila u lošem stanju i da su ulaganja bila neophodna", rekao je on.

Parking

Slavko Dragosavljević kaže da bi tokom ljeta trebalo da bude asfaltiran parking u krugu centralne škole u Srpcu uz finansijsku pomoć Ministarstva prosvjete i kulture RS. Dodao je da je uz pomoć resornog ministarstva prvi put nakon 40 godina rekonstruisan i asfaltiran dotrajali prilaz ovoj školi.

Glas Srpske

Tagovi: